Συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου βλέπουν Μοσκοβισί και Βίζερ

Gazzetta team
Συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου βλέπουν Μοσκοβισί και Βίζερ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου βλέπουν τόσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, όσο και ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος μιλώντας σήμερα από το Παρίσι είπε πως το Eurogroup θα μπορέσει να επιτύχει μια συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι τις 15 Ιουνίου, ενώ απευθύνοντας συστάσεις σε κάποια ευρωπαϊκά κράτη είπε πως, «οι ευρωπαίοι πιστωτές δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά στην Ελλάδα».

Παράλληλα, αισιόδοξος ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten ο Τόμας Βίζερ. Όπως τόνισε το ΔΝΤ θα συμφωνήσει να παραμείνει στο πρόγραμμα, αλλά θα πει ότι δεν θα κάνει καμία πληρωμή μέχρι να υπάρξει συμφωνία σε μια κοινή έκθεση βιωσιμότητας του χρέους.

«Θα συμφωνήσουμε στις 15 Ιουνίου με την πιθανότητα να φτάνει το 95%», είπε ο Βίζερ.


Πηγή: koolnews.gr