Μαθητής λέει πως το να σπουδάσει είναι χαμένα χρόνια (vid)

Gazzetta team
Μαθητής λέει πως το να σπουδάσει είναι χαμένα χρόνια (vid)
Μαθητής δηλώνει πως θέλει να δουλέψει αμέσως μετά το σχολείο γιατί οι σπουδές είναι «χαμένα χρόνια».

Μια τάση που ήταν πολύ μικρότερη τα προηγούμενα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από χρόνια οικονομικής κρίσης. Σπανίως κάποιος μαθητής θα απέφευγε τελείως τις σπουδές με το που τελείωνε το Λύκειο, με σκοπό να εργαστεί, με εξαίρεση συνήθως τις οικογενειακές επιχειρήσεις και άλλα τέτοια παραδείγματα.

Οι περισσότεροι θα σπούδαζαν και όσοι ήταν ασθενέστεροι οικονομικά θα έπιαναν και μια part time δουλειά για να λύσουν το πρόβλημα. Σήμερα όμως είναι τελείως διαφορετική κατάσταση, με τη σκέψη αρκετών χρόνων σπουδών και της ενδεχόμενης ανεργία να κάνει πολλά παιδιά να το σκέφτονται περισσότερο.

Η λογική συνέπεια είναι κάποιοι από αυτούς να πιάνουν δουλειά αμέσως μετά το λύκειο, στα 18 και 19 τους χρόνια. Κάπως έτσι ο μαθητής παρακάτω κατέληξε στο ότι οι σπουδές είναι «χαμένα χρόνια» και δηλώνει πως θα ψάξει να βρει δουλειά.

«Τα θέματα ήταν εύκολα για κάποιον που είχε διαβάσει, εγώ δεν είχα διαβάσει. Εγώ να πάρω αναβολή ήθελα, τα όνειρά μου είναι άλλα, δεν είναι να σπουδάσω, είναι να δουλέψω. Πιστεύω είναι χαμένα χρόνια».

Το ότι οι μαθητές δεν επιλέγουν να σπουδάσουν με αυτό το σκεπτικό είναι μια ένδειξη του πόσο άσχημα έχει πάει η κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι σε αντίθεση με τις ΗΠΑ ας πούμε, η ανώτατη εκπαίδευση είναι ακόμη σε μεγάλο βαθμό δωρεάν.

Πηγή: luben.tv