Tο πρώτο Nutella Cafe είναι γεγονός! (pics)

Gazzetta team
Tο πρώτο Nutella Cafe είναι γεγονός! (pics)
Ένα όνειρο πολλών φανατικών της Nutella έγινε πραγματικότητα! Το πρώτο Nutella Cafe υπάρχει στη Λεωφόρο του Μίσιγκαν.

«Μπαίνοντας στο πρώτο Nutella Cafe του κόσμου στη Λεωφόρο Μίσιγκαν είναι σαν να μπαίνεις μέσα σε ένα βάζο με Nutella». Με αυτά τα λόγια αρχίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Chicago Tribune για την καφετέρια της εταιρείας Ferrero που θα ανοίξει επισήμως τις πόρτες της στις 31 Μαΐου.

Το απαλό κρεμ χρώμα στους τοίχους, η διακόσμηση στα ταβάνια, που μοιάζουν να... στάζουν Nutella και οι κόκκινες λεπτομέρειες είναι τα πρώτα στοιχεία που δίνουν τον τόνο. Τα πράγματα γίνονται πιο ενδιαφέροντα στο μενού (δείτε το στο Gallery που ακολουθεί μαζί με ψηφιακές μακέτες του χώρου), όπου εκτός από τις – αναμενόμενες – γλυκιές προτάσεις, υπάρχουν και κάποιες ενδιαφέρουσες αλμυρές, που δεν περιέχουν Nutella αλλά συνδέονται με την ιστορία της. Όπως για παράδειγμα τα σάντουιτς με σπεκ, το αλλαντικό που μοιάζει με το προσούτο αλλά παράγεται στην ίδια περιοχή της Βόρειας Ιταλίας με τη Nutella.

Αλλά, κακά τα ψέματα, ο κόσμος θα έρθει εδώ για τη Nutella, η οποία βρίσκει τη θέση της σε μπαγκέτες, μπισκότα, κρουασάν, μάφινς, πίτες, βάφλες, τηγανίτες, παγωτά, φρουτοσαλάτες, δημητριακά, φοντί με μπισκότα ή φρούτα, ακόμη και στους καφέδες.

Ένα καφέ που εμπνέεται από τη Nutella λειτουργεί ήδη στο Τορόντο, αλλά εκείνο στο Σικάγο είναι το πρώτο που θα ανοίξει και θα λειτουργήσει η ιταλική εταιρεία Ferrero, που λανσάρισε την κρέμα φουντουκιού με κακάο το 1964. Σύμφωνα με έρευνα του Euromonitor, η Nutella το 2013 κατείχε μερίδιο 70% στην αμερικάνικη αγορά της σοκολατένιας κρέμας για επάλειψη, στην οποία τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει δυναμική είσοδο οι εταιρείες Hershey και J.M. Smucker

Πηγή: insider.gr