Πολλές ψεύτικες αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Gazzetta team
Πολλές ψεύτικες αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
«Χαμός» με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, καθώς υπάρχουν πολλές ψεύτικες δηλώσεις.

Παρατυπίες, παρανομίες και χιλιάδες διπλές εγγραφές συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τις αρμόδιες αρχές που είναι υπεύθυνες για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Οι έλεγχοι του υπουργείου Εργασίας διαπίστωσαν χιλιάδες περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων, λάθος κριτηρίων και υπαλλήλων ΚΕΠ και δήμων που κάνουν τα... «στραβά μάτια» σε πολίτες που δεν δικαιούνται το επίδομα.

Ειδικά για τις περιπτώσεις όσων δηλώνουν ψευδή γεγονότα, ή αρνούνται, ή αποκρύπτουν τα αληθινά στοιχεία για να πάρουν το ΚΕΑ, το υπουργείο Εργασίας με υπουργική απόφαση απειλεί με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών τιμωρούνται οι υπάλληλοι των δήμων και των ΚΕΠ που εν γνώσει τους παραλείπουν την άμεση καταμήνυση ψευδούς ή αναληθούς δήλωσης.

Στις περιπτώσεις αιτήσεων που, κατόπιν διενέργειας ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, διαπιστώνονται αναντιστοιχίες, τίθενται προσωρινά σε αναστολή, και στη συνέχεια διακόπτονται αν διαπιστωθεί δόλος ή παραπλάνηση των αρμοδίων αρχών από τους πολίτες.

Ειδικότερα η καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης του ΚΕΑ διακόπτεται όταν περιέλθουν σε γνώση των αρμοδίων οργάνων των Δήμων έγγραφα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι με ευθύνη των αιτούντων κακώς κατεβλήθη το εν λόγω εισόδημα, διότι δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Τέλος για όσους διακόπηκε το ΚΕΑ γιατί δεν το δικαιούνται, ζητούνται πίσω αναδρομικά τα ποσά που εισπράχθηκαν. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους με την ατομική ειδοποίηση επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, αυτά διαβιβάζονται στην εφορία και εισπράττονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Πηγή: koolnews.gr