Samsung Galaxy S8 Plus: Το πληρέστερο Android smartphone της αγοράς

Gazzetta team
Samsung Galaxy S8 Plus: Το πληρέστερο Android smartphone της αγοράς
Η Samsung πέρασε μια δύσκολη χρονιά το 2016 και αυτό γιατί το πιο πρόσφατο Galaxy Note ήταν ικανό να δημιουργήσει αρκετούς τριγμούς και ειδικά στον τομέα της ασφάλειας του καταναλωτή (που είναι και ευαίσθητο). Μετά την τρικυμία λοιπόν και την ανάκληση του πιο πρόσφατου phablet, ήρθε η ώρα για την κυκλοφορία της νέας ναυαρχίδα των Κορεατών σε επίπεδο smartphones και έτσι παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες στην κυκλοφορία το Samsung Galaxy S8 και το Samsung Galaxy S8 Plus.

Του Παύλου Παπαπαύλου

Στα χέρια μας είχαμε το μεγάλο από τα δύο μοντέλα, το οποίο ξεχωρίζει για την μεγαλύτερη κατά 0,4 ίντσα οθόνη, αλλά και τη μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία. Η Samsung κατάφερε να κρατήσει μικρές τις διαφορές στις διαστάσεις ανάμεσα στις δύο εκδόσεις, κάνοντας το S8+ μόλις ένα εκατοστό μεγαλύτερο σε ύψος και 5 χιλιοστά μεγαλύτερο σε πλάτος. Οι διαστάσεις είναι ιδανικές για το χέρι, ειδικά για όσους έχουν συνηθίσει να λειτουργούν smartphones με μεγάλη διαγώνιο.

Ο αντίχειρας φτάνει εύκολα στο πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης/κλειδώματος οθόνης, ενώ από την άλλη πλευρά τα πλήκτρα του ήχου θέλουν λίγη παραπάνω προσπάθεια. Στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται η συσκευή, ο φορτιστής, ένα καλώδιο USB Type-C, δύο αντάπτορες σε USB και microUSB, ένα PIN για την αφαίρεση του SIM Tray και τα ακουστικά-ψείρες της AKG. Η οθόνη πατάει στη λογική των παλαιότερων μοντέλων Edge και κάνει αρκετά βήματα προς τα μπροστά.

Στο πίσω μέρος δίπλα από την οθόνη έχουμε έναν κλασικό σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων, με τον οποίο μπορείτε να ξεκλειδώνετε τόσο τη συσκευή, όσο και να επιβεβαιώνετε την ταυτότητά σας σε πολλές εφαρμογές. Η μεγάλη οθόνη διατηρεί την αναλογία πλευρών 18,5:9 και κάνει scaling και stretching στην εικόνα για να την γεμίζει με το περιεχόμενο. Κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά στα της επικοινωνίας (η συσκευή παίζει με όλες τις γνωστές μπάντες LTE/4G), είναι πως είναι η πρώτη που υποστηρίζει την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling. Η εν λόγω υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να εκμεταλλεύονται το WiFi του σπιτιού τους και να δέχονται κλήσεις μέσω αυτού, όταν η σύνδεση με την κεραία του δικτύου της εταιρείας δεν είναι εφικτή, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Στα της κάμερας, η κατάσταση δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από αυτήν των S7/S7 Edge, απλά η συσκευή προσφέρει βελτιωμένη επεξεργασία.

Το HDR κάνει την επέμβασή του όποτε χρειάζεται, το Pro Mode μπορεί να προσφέρει αρκετές επιλογές στους γνώστες της φωτογραφίας, ενώ το videο προσφέρεται σε 4K30fps ή 1080p60fps. Η μπροστινή κάμερα έχει αισθητήρα 8MP και καταφέρνει να εντυπωσιάσει με το αποτέλεσμά της, ενώ το ενδιαφέρον είναι πως υποστηρίζει HDR, αλλά και καταγραφή video σε 1440p. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3500mAh και μπορεί να προσφέρει περί τις 12 ώρες αναπαραγωγή video.

Η λειτουργία γρήγορης φόρτισης συνεχίζει να υφίσταται και μπορεί να σας γλιτώσει πάρα πολύ χρόνο. Μέσα σε 80 λεπτά μπορείτε να φορτίσετε πλήρως τη συσκευή, ενώ στα 30 πρώτα λεπτά, η μπαταρία μπορεί να φτάσει στο 40% της χωρητικότητάς της. Αυτή τη στιγμή, η πρόταση της Samsung είναι σχεδόν η καλύτερη της αγοράς. Το τηλέφωνο είναι πληρέστατο, απαλλαγμένο από αρκετά «βαρίδια» του παρελθόντος, με πολύ καλά

χαρακτηριστικά και με μια οθόνη που πραγματικά μαγεύει, είτε κατά τη χρήση της για τις καθημερινές εργασίες, είτε για την παρακολούθηση multimedia περιεχομένου. Αν έχετε τη δυνατότητα να βάλετε το χέρι στην τσέπη και να προμηθευτείτε το Galaxy S8 Plus, θα έχετε κάνει μια εξαιρετική αγορά που δεν θα σας απογοητεύσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τη συσκευή μας παραχώρησε η COSMOTE για τις ανάγκες της παρουσίασης.