Η ταυτοποίηση DNA οδηγεί στους «ληστές των θυρίδων»

Gazzetta team
Η ταυτοποίηση DNA οδηγεί στους «ληστές των θυρίδων»
Πλούσιο DNA των «ληστών των θυρίδων» έχουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από την εκτιμώμενη πρώτη και θεαματική ληστεία τους, στις 9 Αυγούστου 2016.

Πλούσιο DNA των «ληστών των θυρίδων» έχουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από την εκτιμώμενη πρώτη και θεαματική ληστεία τους, στις 9 Αυγούστου 2016, σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στους Αμπελοκήπους.

Σε εκείνη την περίπτωση παρά το γεγονός ότι οι δράστες έριξαν με πιεστικό μηχάνημα μεγάλες ποσότητες χλωρίνης στα σημεία που κινήθηκαν, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών είχαν συλλέξει γενετικό υλικό, το οποίο εκτιμήθηκε, ότι ανήκε στους δράστες.

Μετά τη νέα εμφάνισή τους σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στην Καλλίπολη Πειραιά, η έρευνα έγινε στα πρότυπα επιπέδου «τρομοκρατίας» και διήρκεσε τουλάχιστον 48 ώρες, προκειμένου να συλλέξουν αξιοποιήσιμο γενετικό υλικό και αποτυπώματα. Η τυχόν ταυτοποίηση του DNA, αναμένεται τις επόμενες ημέρες και απλά θα τεκμηριώσει τις εκτιμήσεις των αστυνομικών πως πρόκειται για τους ίδιους δράστες, ενδεχομένως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Στο μεταξύ από το υλικό των καμερών ασφαλείας, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι και οι τέσσερις δράστες, πέρα από τις μάσκες σιλικόνης και τα γάντια, είχαν «κλειστά» μανίκια και μπατζάκια, προκειμένου να αποφύγουν όσο το δυνατόν μπορούσαν τη… διαρροή DNA, κάτι που φαίνεται πως δεν έχουν αποφύγει. Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, έχουν ζητήσει και τα ρούχα κάποιων εκ των ομήρων, οι οποίοι φαίνεται να ήρθαν σε… επαφή με τους δράστες, για να εξερευνηθούν και αυτά με στόχο τον εντοπισμό γενετικού υλικού. Την ίδια ώρα, στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της ευρύτερης περιοχής, καθώς εκτιμάται πως σημεία έξω από το υποκατάστημα, υπήρχαν τουλάχιστον δύο οδηγοί οχημάτων διαφυγής της «τετράδας» των ληστών και δύο ακόμη, με ρόλο «παρατηρητών» προκειμένου να τους ειδοποιήσουν με ενδοεπικοινωνία για την τυχόν προσέγγιση αστυνομικών δυνάμεων.

Η έρευνα έχει επικεντρωθεί και στον «χοντρό-ηλικιωμένο» με την φόρμα… ψυκτικού-κλιματιστικών, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός των ληστών των θυρίδων και αυτός που επιτηρούσε τους ομήρους και έδινε κατευθύνσεις στους συνεργούς του μέσω ασύρματης επικοινωνίας. Σημειώνεται ότι στην ληστεία της τράπεζας στους Αμπελόκηπους, η λεία των ληστών φαίνεται να έφθασε τις 500.000 ευρώ, ενώ σε αυτή της Καλλίπολης η αρχική εκτίμηση κάνει λόγο για «μπάζα» που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Πηγή: thetoc.gr