Ο Ευγένιος Τριβιζάς είπε παραμύθια σε προσφυγόπουλα! (pics)

Gazzetta team
Ο Ευγένιος Τριβιζάς είπε παραμύθια σε προσφυγόπουλα! (pics)
Πενήντα παιδιά από τη δομή του Σχιστού άκουσαν παραμύθια από τον Ευγένιο Τριβιζά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Ο μπαμπάς του «Πίκου Απίκου» διάβασε παραμύθια σε παιδιά σε εκδηλώσεις που έγιναν στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιλίου.

Στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών βρέθηκαν σήμερα, παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, προσφυγόπουλα ηλικίας 7-13 ετών και συμμετείχαν στις πρωτότυπες διαδραστικές εκδηλώσεις. Πενήντα παιδιά από τη δομή του Σχιστού είχαν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθια από τον Ευγένιο Τριβιζά και στη συνέχεια να ζωγραφίσουν και να φτιάξουν κατασκευές με τη βοήθεια φοιτητών της σχολής.

Στην εκδήλωση παρέστη και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με έμφαση στη συλλογικότητα και τη συνεργασία οργάνωσε ένα πρόγραμμα ποικίλων δράσεων και εκδηλώσεων με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.



Στην πρόσκλησή του ανταποκρίθηκαν άμεσα εποπτευόμενοι φορείς και πολιτιστικοί οργανισμοί από όλη την Ελλάδα ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο, Βέροια, Κοζάνη, Αγρίνιο, Ιωάννινα και Ρόδο), σχηματίζοντας μία ενότητα εκδηλώσεων στην οποία το σύνολο των τεχνών συνομιλεί με τη λογοτεχνία. Τον παλμό των εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας δίνει η συμμετοχή νέων βραβευμένων συγγραφέων.







Πηγή: protothema.gr