Ενας χρόνος χωρίς τον Prince (pics)

Gazzetta team
Ενας χρόνος χωρίς τον Prince (pics)
Στο φόντο των εορτασμών για τον τεράστιο καλλιτέχνη που έφυγε πριν από ένα χρόνο στις 21 Απριλίου 2016 είναι οι κόντρες για την τεράστια περιουσία του.

Θεωρείται πρωτοπόρος του Minneapolis sound - και όχι μόνο. Ζούσε πάντα στην γενέθλια πόλη του, στα βόρεια των ΗΠΑ.

Ολα στη Μινεάπολη, λοιπόν, είναι βαμμένα βιολετί στην επέτειο θανάτου του Prince, του καλλιτέχνη που «με το τεράστιο ταλέντο του ενσάρκωσε μια μουσική εποχή και έκανε γνωστή την πολιτεία της Μινεσότα σε όλο τον κόσμο», όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Mark Dayton. Μέχρι την Κυριακή που διαρκούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο μνήμης του, οι γέφυρες, τα στάδια και άλλα εμβληματικά μνημεία της μεγαλύτερης πόλης της Μινεσότα θα βαφτούν βιολετί στην μνήμη του τεράστιου καλλιτέχνη Price, ο οποίος ζούσε

Ερμητικά προστατευμένη από τα βλέμματα των περίεργων, η κατοικία του Paisley Park βρέθηκε χθες, Παρασκευή 21 Απριλίου γεμάτη από εκδηλώσεις: Συναυλίες, συζητήσεις και μια μεγάλη βραδιά σε ρυθμούς funk για τον συνθέτη του « Purple Rain ».

΄Οπως ανακοινώθηκε, στο εξής η 21η Απριλίου θα είναι η «Ημέρα του Prince».

Το «σκοτεινό» follow up

Κι όμως, στο φόντο των εορτασμών υπάρχει η σκιά των διενέξεων που έχουν ξεσπάσει από τον αιφνίδιο θάνατο του μουσικού σταρ ο οποίος πήρε overdose ισχυρών φαρμάκων σε ηλικία 57 ετών. Το γεγονός ότι δεν έφησε διαθήκη και δεν είχε φυσικούς κληρονόμους δυσκόλέψε ιδιαίτερα τα πράγματα. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σ' αυτό παίζει το ότι οι πωλήσεις δίσκων του Prince εκτοξεύτηκαν μετά τον θάνατό του. Είναι ο καλλιτέχνης που πούλησε περισσότερους δίσκους το 2016, σύμφωνα με την εταιρεία Nielsen Music. Για την ακρίβεια τη συγκεκριμένη χρονιά πούλησε 2,23 εκατομμύρια άλμπουμ στις ΗΠΑ ξεπερνώντας μέχρι κι αυτή την Adele ( που άγγιξε τα 2,21 εκατομμύρια δίσκους για το « 25 »).

Η κυκλοφορία ενός μίνι άλμπουμ με έξι τραγούδια και με τίτλο « Deliverance» ακυρώθηκε. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο τεχνικός ήχου που δούλεψε με τον Prince, επ ονόματι George Boxill, θέλησε να βγάλει στο εμπόριο αυτά τα κομμάτια τα οποία εγράφησαν μεταξύ 2006 και 2008 θέλοντας να πλουτίσει .


Πηγή: thetoc.gr