O Bill Gates εξηγεί γιατί τα παιδιά του απέκτησαν κινητό μετά τα 14

Gazzetta team
O Bill Gates εξηγεί γιατί τα παιδιά του απέκτησαν κινητό μετά τα 14
Ο συνιδρυτής της Microsoft μπορεί να έχει αμύθητη περιουσία, ωστόσο προσπαθεί να ζει σαν απλός άνθρωπος και κάνει τα πάντα για να μην καλομάθει τα παιδιά του.

Ο Βill Gates είναι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου και η περιουσία του πλησιάζει τα 87 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν πιστεύετε πως τα τρία του παιδιά ηλικίας 20, 17, 14 μεγάλωσαν σε τρελές ανέσεις και πως του δόθηκαν όλα απλόχερα στο χέρι , τότε κάνετε πολύ μεγάλος λάθος.

Ο Gates όχι μόνο επέτρεψε στα παιδιά του ν' αποκτήσουν κινητό μετά την ηλικία των 14 ετών, αλλά κάνει τα πάντα για να μην μεγαλώσουν με τον λάθος τρόπο, πιστεύοντας πως ο κόσμος τους ανήκει.

Ακόμα κι όταν τους αγόρασε smartphones τους επέτρεψε να τα χρησιμοποιούν για συγκεκριμένη ώρα: «Αυτό, βοηθάει τα παιδιά μου να κοιμούνται λογική ώρα, χωρίς να "καίγονται" στα κινητά τους. Μάλιστα, μου έκαναν παράπονα ότι τ' άλλα παιδιά αποκτούσαν κινητά σε μικρότερη ηλικία. Δεν έχουμε κινητά ή tablets όταν μαζευόμαστε για φαγητό και προσπαθούμε να έχουμε μία ισορροπία».

Μάλιστα, έχει φροντίσει τους μάθει την αξία των χρημάτων κι αν ήθελαν κάτι θα έπρεπε να βγάλουν το χαρτζιλίκι τους βοηθώντας στο νοικοκυριό: «Θέλω τα παιδιά μου να διασχίσουν το δικό τους μονοπάτι». Άλλωστε, δεν έχει κρύψει πως η περιουσία του δεν θα μεταβιβαστεί στην οικογένειά του, αλλά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και τα παιδιά του είναι περήφανα γι' αυτή την κίνηση.

Επίσης, παραδέχτηκε πως φοράει ρολόι αξίας 10 δολαρίων και πως λατρεύει να τρώει fast food σε συνέντευξή του στην Mirror.