Στιγμές κατάνυξης στην Τούμπα

Gazzetta team
Στιγμές κατάνυξης στην Τούμπα
Το γήπεδο του ΠΑΟΚ φωταγωγήθηκε, δείχνοντας τον ανάλογο σεβασμό, στο αντάμωμα τεσσάρων επιταφίων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στον περιβάλλοντα χώρο του.

Πιο αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ αναφέρεται:

«Στιγμές κατάνυξης για τους 10.000 και πλέον πιστούς που παρευρέθηκαν στο αντάμωμα των λιτανειών των Επιταφίων των Ενοριών της Αγίας Μαρίνας, της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Θεράποντος και του Αγίου Φανουρίου στον περιβάλλοντα χώρο του Γηπέδου της Τούμπας μπροστά από τη Θύρα 2, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά και ο κόσμος με την συμμετοχή του το υποδέχθηκε θερμά, ελπίζοντας να γίνει έθιμο και για τα επόμενα χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε φροντίσει από τις 8μ.μ. να φωταγωγήσει τους εξωτερικούς χώρους του Γηπέδου Τούμπας, δείχνοντας τον ανάλογο σεβασμό στο γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του acpaok.gr, υπάρχει αίτημα και σκέψη από του χρόνου, η τελετή να πραγματοποιείται εντός του γηπέδου με τους τέσσερις επιταφίους να εισέρχονται από τις τέσσερις διαφορετικές πλευρές του.

Σχετικά, ο Πρόεδρος της Δ' Δημοτικής Κοινότητας, κ. Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης, δήλωσε αποκλειστικά στο acpaok.gr: «Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση. Η Κοινότητα και εγώ ως Πρόεδρος, πήραμε για φέτος την πρωτοβουλία οι περιφορές των Επιταφίων όλων των Ενοριών της Τούμπας να καταλήγουν στο Γήπεδο του ΠΑΟΚ. Η πρόταση έγινε προς τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου τη δέχθηκαν με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση. Από φέτος και κάθε χρόνο, καθιερώνουμε να γίνεται αυτή η εκδήλωση. Φέτος, το κάναμε έξω από το Γήπεδο του ΠΑΟΚ, το οποίο είναι και το σήμα κατατεθέν της περιοχής και του χρόνου θα καταθέσουμε σχετικό αίτημα προς τον Α.Σ. ΠΑΟΚ και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η τελετή να πραγματοποιείται μέσα στο Γήπεδο και πιστεύουμε η ανταπόκριση του ΠΑΟΚ να είναι θετική».

Το acpaok.gr, γνωρίζοντας το υψηλό θρησκευτικό αίσθημα τόσο του Προέδρου του Α.Σ. ΠΑΟΚ κ. Αθανάσιου Κατσαρή, όσο και του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη, θεωρεί κάτι τέτοιο πολύ πιθανό».