Η επίσκεψη Σαββίδη στο Άγιον Όρος και η συνάντηση με τον Ιερώνυμο (pics)

Gazzetta team
Η επίσκεψη Σαββίδη στο Άγιον Όρος και η συνάντηση με τον Ιερώνυμο (pics)
Η επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στο Άγιον Όρος, η συνάντηση του στην Αθήνα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο Β’ και η παρουσία του στα ιεροσόλυμα.

«Ο Ιβάν Σαββίδης, ως πνευματικός πρεσβευτής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ανατολική Ευρώπη και το ρωσόφωνο κόσμο, επισκέφθηκε το Άγιον Όρος και πραγματοποίησε συναντήσεις με ηγέτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας», αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Ιβάν Σαββίδη, που περιγράφει αναλυτικά τις επισκέψεις του ομογενή επιχειρηματία λίγο πριν από το Πάσχα:

«Στις 13 Απριλίου είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο Β’. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Άγιον Όρος ο Ιβάν Σαββίδης επισκέφθηκε τα μοναστήρια και συναντήθηκε με τους μοναχούς, που ζωγραφίζουν το τέμπλο του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ροστόφ. Με την αντιγραφή της εικόνας του ναού ασχολείται ένας από τους πιο ταλαντούχους εικονογράφους του Αγίου Όρους, ο γέροντας Αρσένιϊ Μπουραζέρσκι. Μόλις η εικόνα είναι έτοιμη, θα την μεταφέρουν στη Μονή Βατοπεδίου και θα την τοποθετήσουν στο Ιερό του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για δύο μήνες, ώστε να καθαγιασθεί.

Στο άμεσο μέλλον ο Ιβάν Σαββίδης σκοπεύει να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, με την ευλογία του οποίου θα μεταφέρει το Άγιο Φως από το Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα κατευθείαν στον Καθεδρικό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Ροστόφ. Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί για την εορταστική Θεία Λειτουργία στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο οποίος χτίστηκε με δωρεά του Ιβάν Σαββίδη. Έτσι, το Φως της Αναστάσεως για δεύτερη φορά στην ιστορία θα φτάσει στην περιοχή του Ροστόφ για τις Πασχαλινές Θείες Λειτουργίες».