Καταγγελίες για εκβιασμούς εργαζομένων με το δώρο του Πάσχα

Gazzetta team
Καταγγελίες για εκβιασμούς εργαζομένων με το δώρο του Πάσχα
Με το ένα χέρι τους το καταβάλουν και με το άλλο τους το παίρνουν

Απίστευτα σκηνικά καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με καταγγελίες στην αγορά της Πάτρας με θύματα εργαζόμενους σε εμπορικές επιχειρήσεις και θύτες μερίδα εργοδοτών οι οποίοι με την απειλή της απόλυσης απαιτούν και καταφέρνουν να μην καταβάλουν το δώρο του Πάσχα.

Όπως αναφέρει το «patrastimes.gr», τα κόλπο που χρησιμοποιούν – πάντα με την τιμωρία της απόλυσης εάν δεν ενδώσει ο υπάλληλος τους – είναι απλό και δοκιμασμένο καθώς ναι μεν καταβάλουν στον τραπεζικό λογαριασμό του υπαλλήλου τους τα χρήματα αλλά αμέσως μετά απατούν να τους τα επιστρέψουν.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις έχουν καταγραφεί τέτοια φαινόμενα, με τη μία να αφορά την ιδιοκτησία εμπορικής επιχείρησης η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ένδυσης και την δεύτερη ιδιοκτήτη επιχείρησης πετρελαιοειδών και ορυκτελαίων με καταστήματα στην Πάτρα και ένα που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή αυτής και ο οποίος απασχολεί συνολικά 20 άτομα.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι εμπλεκόμενοι φορείς και αναμένεται η αντίδραση των ελεγκτικών μηχανισμών αν και η απόδειξη της πράξης του εκφοβισμού και του εξαναγκασμού επιστροφής του δώρου από τον εργαζόμενο μπορεί να αποδειχθεί μόνο εάν ο εργοδότης συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να παίρνει τα χρήματα από αυτόν.

Κάτι τέτοιο προϋποθέτει επώνυμη καταγγελία, ενώ στη συνέχεια ανεξαρτήτως του αποτελέσματος από τον έλεγχο που θα γίνει, θεωρείται δεδομένο πως ο εργαζόμενος θα χάσει τη δουλειά του.


Πηγή: protothema.gr