Πήραν κι άλλοι βουλευτές την 13η σύνταξη;

Gazzetta team
Πήραν κι άλλοι βουλευτές την 13η σύνταξη;
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Ελευθερία Τύπου, το επίδομα εισέπραξαν τουλάχιστον άλλοι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλοι τρεις βουλευτές έλαβαν την «13η σύνταξη» σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Παπαχρήστου στην Ελευθερία του Τύπου. Ο ένας βουλευτής εκλέγεται σε νομό της Κεντρικής Μακεδονίας, ένας στην Αττική και μια γυναίκα βουλευτής στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, σε συνέντευξή του είπε ότι η καταβολή της «13ης σύνταξης» έγινε αυτομάτως από το σύστημα, χωρίς ο ίδιος να αιτηθεί κάτι τέτοιο. Όπως εξήγησε, αυτό συνέβη επειδή, αφότου εκλέχθηκε βουλευτής, η σύνταξή του περικόπηκε δραστικά και έτσι το σύστημα μηχανογράφησης των ασφαλιστικών ταμείων, η ΗΔΙΚΑ, τον κατέταξε στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Η ΗΔΙΚΑ βλέπει τις συντάξεις και θεωρώντας ότι είμαι χαμηλοσυνταξιούχος, το σύστημα αυτόματα μου έδωσε αυτό το ποσό», είπε συγκεκριμένα.

«Εγώ το έμαθα τέλος Γενάρη, και είδα με έκπληξη γιατί δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι έλαβα και εγώ το επίδομα αυτό. Στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκω, έστειλα αμέσως επιστολή, λέγοντας ότι όταν μου πιστωθούν θα τα δώσω το μισό ποσό στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ και το άλλο μισό στο Ταμείο Αλληλεγγύης» είπε ο βουλευτής στο περιστύλιο της Βουλής.

Συνδικαλιστές της Τράπεζας της Ελλάδος υποστηρίζουν πως αυτό δεν έγινε αυτοβούλως αλλά ο κ. Μπαλαούρας αναγκάστηκε να το κάνει μετά τ ηδική τους παρέμβαση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, σημείωσε ότι ο κ. Μπαλαούρας αναγκάστηκε να προβεί στην κίνηση της επιστροφής των 300 ευρώ προς τον Σύλλογο Συνταξιούχων και στον Σύλλογο Εργαζομένων Τραπέζης της Ελλάδος, μετά από την αποκάλυψη του γεγονότος, που έγινε με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων, στις 9 Ιανουαρίου 2017.

Ο ΣΥΤΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στις αρχές Ιανουαρίου εντοπίστηκε η χορήγηση του βοηθήματος στον πρώην εργαζόμενο και συνταξιούχο της Τράπεζας της Ελλάδος Μάκη Μπαλαούρα και ανακοινώθηκε στις 9 Ιανουαρίου. Συμπληρώνεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε εννέα ολόκληρες ημέρες για να στείλει επιστολή στον σύλλογο με τον οποίο να ανακοινώνει ότι επιστρέφει από 150 ευρώ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.

Στις δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής ο βουλευτής έκανε λόγο για «συντροφικά μαχαιρώματα» υποστηρίζοντας ότι «με "κάρφωσαν" από το Σύλλογο και λυπάμαι αν έχει γίνει έτσι. Η προσφορά του οποιουδήποτε είναι γεγονός. Από τη στιγμή που έχω χρηματίσει πρόεδρος να γίνονται τέτοια καρφώματα είναι λυπηρό να γίνονται αυτά».


Πηγή: thetoc.gr