Η Κίνα κατασκευάζει πόλη για 100 εκατ. ανθρώπους!

Gazzetta team
Η Κίνα κατασκευάζει πόλη για 100 εκατ. ανθρώπους!
Σε μία έκταση μεγαλύτερη από 83.000 τετραγωνικά μέτρα, θα ανεγερθεί η megatropolis, που θα έχει 10 φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας

Πώς θα «ηχούσε» η είδηση για την κατασκευή μίας πόλης πόλης με πληθυσμό 100 εκατ. κατοίκων; Όσοι σκεφτούν ότι πρόκειται για επιστημονική φαντασία, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν. Διότι στην Κίνα ξεκινά η ανέγερση μίας πόλης που θα φιλοξενεί 10 φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας, ανοίγοντας την πόρτα προς το μέλλον, το οποίο έχει σχεδιάσει σε βάθος αρκετών δεκαετιών.

Η Κίνα ανακοίνωσε την κατασκευή μίας πόλης τεραστίων διαστάσεων, η οποία θα διαθέτει τη δυνατότητα και τις υποδομές να φιλοξενήσει πάνω από 100 εκατ. ανθρώπους. Το όνομα αυτής; Megatropolis. Η περιοχή στην οποία θα ανεγερθεί θα καταλαμβάνει μία έκταση 83.403 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος, αρκεί να αναφερθούμε στην έκταση της Ελλάδας, η οποία είναι σχεδόν 132.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.



Το πλάνο είναι να φιλοξενήσει έναν αριθμό ανθρώπων που θα αγγίζει συνολικά το ένα δέκατο του συνόλου. Ήτοι, υπάρχει σχεδιασμός για αύξηση του πληθυσμού ακόμη και στα 150 εκατ. ανθρώπους. Στόχος είναι μέχρι το 2020 να έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές μετακίνησης, δηλαδή ο ηλεκτρικός τελευταίας τεχνολογίας και οι αυτοκινητόδρομοι, οι οποίοι θα συνδέουν την πόλη με τις γύρω περιοχές σε λιγότερο από μία ώρα.

Αυτή τη στιγμή, οι μεγαλύτερες πόλεις στην Κίνα είναι το Πεκίνο, με 20 εκατ. πληθυσμό και η Τιαντζίν με 13 εκατ. πληθυσμό, ενώ η ευρύτερη περιοχή έχει συνολικά πάνω από 74 εκατ. ανθρώπους. Παράλληλα με την megatropolis, η κινεζικής κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την κατασκευή μίας ακόμη πόλης τεραστίων διαστάσεων, η οποία θα είναι ικανή να φιλοξενήσει πάνω από 50 εκατ. ανθρώπους, στα ανατολικά της χώρας.

Παράλληλα, σε όλη την επικράτεια της Κίνας έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο έργο για τη διασύνδεση όλων των επαρχιών με υπερσύγχρονο ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ο οποίος θα επεκτείνεται σε 16 γραμμές και θα έχει ολοκληρωθεί το 2050. Μεγάλο μέρος θα παραχωρηθεί μέχρι το 2020 και θα εξυιηρετεί τις δύο νέες μεγάλες πόλεις, οι οποίες θα κατασκευαστούν.

Πηγή : protothema.gr