Δίωξη κατά γυμνασιάρχη που «κάλυπτε» καταδικασμένο για ασέλγεια

Gazzetta team
Δίωξη κατά γυμνασιάρχη που «κάλυπτε» καταδικασμένο για ασέλγεια
Δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης σε βάρος γυμνασιάρχη της Μυτιλήνης και τον παρέπεμψε να δικασθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης.

Ο κατηγορούμενος καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατηγορείται, γιατί με τη στάση του προσπάθησε να καλύψει τη δράση μέσα στο σχολείο που διηύθυνε -και ακόμα και σήμερα διευθύνει- επιχειρηματία που πρόσφατα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δυο ετών για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15» και συγκεκριμένα 12χρονης μαθήτριας του εν λόγω σχολείου το 2012, δηλαδή πριν από πέντε χρόνια.

Στη δίκη του προαναφερθέντος επιχειρηματία, που έχει απομακρυνθεί από το σχολείο, κατέθεσε ως μόνος μάρτυρας υπεράσπισης, εκτός της συζύγου τού επιχειρηματία, ο παραπάνω γυμνασιάρχης. Εναντίον του, όμως, κατέθεσαν οι γονείς μαθήτριας αλλά και οι γονείς άλλων μαθητριών που κατήγγειλαν, μεταξύ των άλλων, αμέλεια του διευθυντή στα καταγγελλόμενα που αφορούσαν όχι μόνο τη συγκεκριμένη μαθήτρια, αλλά και ανάλογα περιστατικά με τα δικά τους παιδιά!

Σημειώνεται ότι, όπως η πολιτική αγωγή αποκάλυψε λίγους μήνες πριν τα γεγονότα, στα μέσα του 2011 ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει υπέρ του γυμνασιάρχη, σε διενεργηθείσα ΕΔΕ σε βάρος του, με αντικείμενο κείμενα ακραίων πολιτικών θέσεων εκτός δημοκρατικού τόξου, που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο!

Η δίωξη που ασκήθηκε ήταν αποτέλεσμα επείγουσας προανάκρισης που διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σε βάρος του γυμνασιάρχη έχει ήδη ξεκινήσει και επείγουσα ΕΔΕ που διατάχθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου, με ψήφισμά της, ζήτησε την απομάκρυνση του γυμνασιάρχη από τον χώρο της εκπαίδευσης. Σημειώνει μάλιστα πως και στο παρελθόν έχει καταγγείλει τη στάση και τις πρακτικές του «γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του, που έχουν φέρει αναστάτωση στο χώρο της σχολικής κοινότητας και έχουν καταδικαστεί».

Επίσης και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης ζήτησε με αναφορά του στη Βουλή την «άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του εν λόγω διευθυντή».

Στις καταγγελίες της ΕΛΜΕ ακόμα και στην αναφορά στη Βουλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κατηγορούμενος, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, γυμνασιάρχης απάντησε με εξώδικα του ζητώντας να ανακαλέσουν.

Εκτός των παραπάνω, σε βάρος του γυμνασιάρχη πραγματοποιούνται προανακρίσεις για παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση αλλά και τρεις άλλες ΕΔΕ μεταξύ των οποίων και μια για αναξιοπρεπή συμπεριφορά δημοσίου υπαλλήλου, μετά από αναφορά του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού.

Τέλος, ο γυμνασιάρχης έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου και έπειτα από άλλη ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε εδώ και τρία χρόνια, πλην όμως το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έχει συγκληθεί έκτοτε.