Ο Τραμπ δημιούργησε 298.000 θέσεις εργασίας το Φεβρουάριο

Gazzetta team
Ο Τραμπ δημιούργησε 298.000 θέσεις εργασίας το Φεβρουάριο
Τριπλάσιος του αναμενόμενου ο αριθμός - Αναμένεται να ρίξει την ανεργία κατά 4,7%.

Ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων, ο αριθμός των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 298 χιλιάδες τον Φεβρουάριο προκαλώντας χαμόγελα στην κυβέρνηση της Ουάσινγκτον.

O 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ, μπορεί να επαίρεται ότι από τότε που ανέλαβε την εξουσία, μείωσε τον δείκτη ανεργίας στη χώρα.

Οι 298 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας αφορούν τον ιδιωτικό τομέα , σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της "ADP" αν και οι ειδικοί της οικονομίας υπολόγιζαν ότι οι θέσεις που θα δημιουργηθούν δεν θα ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ADP είναι κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαχείρισης ανθρώπινων πόρων στις ΗΠΑ.

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από τον Απρίλιο του 2014 και την τρίτη καλύτερη από την κρίση του 2008.

Οι θέσεις εργασίας στον κλάδο των κατασκευών και των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 66.000, ενώ οι θέσεις στους κλάδους της εκπαίδευσης και της υγείας κατά 40.000. Την ίδια ώρα, στον κλάδο της μεταποίησης προστέθηκαν 32.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αύριο αναμένεται να δημοσιευτούν και τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, στα οποία περιλαμβάνεται ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Αμερικανός Μίδας στο αγαπημένο του Twitter, ο δείκτης ανεργίας αναμένεται να μειωθεί κατά 4,7%.



Ευλογώντας τα γένια του, ο Τραμπ υποστήριξε ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος ήταν οι πιο ισχυροί και εποικοδομητικοί μήνες σε ότι αφορά τις προσλήψεις από τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2015 .


Πηγή: protothema.gr