Τηλεφωνική επικοικωνία Γιλντιρίμ - Μέρκελ
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ με φόντο την ένταση στις διμερείς σχέσεις έπειτα από την ακύρωση πολιτικών συγκεντρώσεων υποστηρικτών του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος του επόμενου μήνα.
«Εχω τηλεφωνικό ραντεβού το μεσημέρι με την Γερμανίδα καγκελάριο», είπε ο Γιλντιρίμ σε συγκέντρωση στην επαρχία Κιρσεχίρ της κεντρικής Τουρκίας όπου πραγματοποιεί εκστρατεία υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου που έχει στόχο την ενίσχυση των εξουσιών του Ερντογάν.
Στη Γερμανία 1,5 εκατομμύρια Τούρκοι υπήκοοι έχουν το δικαίωμα ψήφου και θα έχουν τη δυνατότητα να το ασκήσουν στα τουρκικά προξενεία τον Απρίλιο παίρνοντας μέρος στο δημοψήφισμα.
Πηγή: protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Ατλαντικός Ωκεανός: Ιστορικό ρεκόρ απουσίας τυφώνων το 2026 – Ο ρόλος του Ελ Νίνιο
- Στην Ισπανία δίνουν 44.000 ευρώ για να χρησιμοποιήσουν AI και τεχνολογία απέναντι στα αγριογούρουνα που κατεβαίνουν στους δρόμους
- Ποτάμι στη Βρετανία έγινε καταγάλανο από μυστηριώδη μόλυνση: «Μην κολυμπήσετε» λένε οι Αρχές