Τριάντα χιλιάδες καρναβαλιστές στους δρόμους της Πάτρας

Gazzetta team
Τριάντα χιλιάδες καρναβαλιστές στους δρόμους της Πάτρας
Δείτε τα βίντεο.

Έφτασε η ώρα της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, και όλα είναι έτοιμα για τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση σήμερα και τη Μεγάλη Παρέλαση σήμερα, που θα εκτοξεύσουν το κέφι και τον ενθουσιασμό στα ύψη. Οι παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου αποτελούν την αιχμή του Πατρινού Καρναβαλιού, που προσελκύει σαν μαγνήτης τα βλέμματα και το άμεσο ενδιαφέρον συμμετοχής ντόπιων και επισκεπτών μεταμορφώνοντας την πόλη όλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς και διασκέδασης.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr από τη δημόσια τηλεόραση θα μεταδοθεί ζωντανά η μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 από τις 14:00 έως τις 16:30.

Για τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού συνολικά συμμετοχή έχουν δηλώσει συμμετοχή 146 πληρώματα για τις παρελάσεις, ενώ οι συμμετοχές-ομάδες που διαμορφώνονται σύμφωνα με τις συνεργασίες των πληρωμάτων για τις παρελάσεις είναι 126 (126 διαφορετικές στολές), που αποτελούνται από 30.000 καρναβαλιστές. Αρκετές από τις ομάδες θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές μόνο την Κυριακή με αποτέλεσμα τα άρματα να φτάνουν τον αριθμό των 29.

Η Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής θα πάρει τη σκυτάλη από τη σημερινή νυχτερινή παρέλαση, που λέγεται και ποδαράτη επειδή δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων άλλα μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους. Η νύχτα, οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι θα είναι τα συστατικά ενός φαντασμαγορικού θεάματος, που δίνει λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού. Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Πηγή: newsbeast.gr