Οι Τούρκοι κατά του Νίκου Κοτζιά για τα Ίμια!

Gazzetta team
Οι Τούρκοι κατά του Νίκου Κοτζιά για τα Ίμια!
«Κλασικής ελληνικής νοοτροπίας, αβάσιμες και απευθύνονται στην εσωτερική κοινή γνώμη οι δηλώσεις του

Επίθεση στον Νίκο Κοτζιά για τη δήλωση του περί της «βόλτας» του στρατηγού Ακάρ εξαπέλυσαν στρατιωτικές πηγές της Τουρκίας. Φαίνεται πως αυτό που «πείραξε» τους γείτονες είναι η αναφορά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών πως «ακόμη και να ήθελαν οι Τούρκοι να ανέβουν στα Ίμια, δεν θα μπορούσαν γιατί ήμασταν έτοιμοι».

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι, όπως μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έβαλαν στο στόχαστρο τον υπουργό Εξωτερικών μέσω της εφημερίδας, Hurriyet αναφέροντας ότι «οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά είναι της κλασικής ελληνικής νοοτροπίας, αβάσιμες και απευθύνονται στην εσωτερική κοινή γνώμη. Ο στρατηγός Ακάρ αφού επισκέφθηκε τις βραχονησίδες Ίμια από κοντινή απόσταση και για όσο διάστημα χρειαζόταν στη συνέχεια αποχώρησε.

Δεν υπήρξε καμία δύναμη για να σταματήσει το στρατηγό Ακάρ να επισκεφθεί την περιοχή. Εκτός αυτού, βρισκόταν εκεί το Τουρκικό ναυτικό και η αεροπορία και είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για κάθε ενδεχόμενο. Ο εν λόγω υπουργός ούτε ήταν παρών στο περιστατικό, ούτε προσπάθησε να είναι. Ίσα ίσα φαίνεται να μη γνωρίζει αν για τους ναυτικούς του που το έσκασαν

Πηγή: newsbeast.gr