Οι New York Times απαντούν στις επιθέσεις Τραμπ (pic & vids)

Gazzetta team
Οι New York Times απαντούν στις επιθέσεις Τραμπ (pic & vids)
Το σποτ θα προβληθεί τη βραδιά των Οσκαρ.

Χωρίς να τον αναφέρουν καν ούτε στο ελάχιστο, οι New York Times απαντούν με ένα τηλεοπτικό σποτ στις επικρίσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Εδώ και αρκετό καιρό, στο πλαίσιο του πολέμου που έχει κηρύξει κατά των «καθεστωτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης», ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένως αναφερθεί στην ιστορική εφημερίδα, που διακρίνεται διεθνώς για την σοβαρότητα και την εγκυρότητά της, ισχυριζόμενος πως μεταδίδει «ψεύτικες ειδήσεις» (fake news), κατά την προσφιλή του έκφραση. Δεν έχει διστάσει μάλιστα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, να... προτρέψει τους New York Times να αγοραστούν από κάποιον άλλον, που ίσως καταφέρει να βελτιώσει το... προϊόν, αλλιώς να τους κλείσει με... αξιοπρέπεια!



Η απάντηση της εφημερίδας έρχεται διά της πλαγίας, καθώς το διαφημιστικό σποτ που κυκλοφόρησε χθες το βράδυ στην Αμερική δεν αναφέρεται καθόλου στον αμερικανό πρόεδρο. Σε ένα λευκό φόντο εμφανίζεται μια λεζάντα με μαύρα γράμματα, στην μέση της οθόνης, που ξεκινά με τις λέξεις: «Η αλήθεια είναι πως το έθνος μας είναι πιο διχασμένο από ποτέ». Στην συνέχεια, διατηρούνται οι πρώτες μόνο λέξεις, «η αλήθεια είναι», που συμπληρώνονται από δεκάδες άλλες εκφράσεις, ενώ ακούγονται οι φωνές των ανθρώπων που τις έχουν κατά καιρούς δηλώσει.

Οι φωνές γίνονται βουητό, ώσπου σταματούν, για να επικρατήσει μια ήπια μελωδία. Στην οθόνη εμφανίζεται με έντονα μαύρα γράμματα η φράση: «Η αλήθεια είναι δύσκολη» Αμέσως μετά, η σύντομη αυτή φράση, συμπληρώνεται: «Να την βρεις, να την αντέξεις».

«Η αλήθεια είναι τώρα πιο σημαντική από ποτέ», καταλήγει το διάρκειας 30 δευτερολέπτων διαφημιστικό σποτ.

Το σποτ θα προβάλλεται στα διαλείμματα των Οσκαρ και είναι η πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια που η εφημερίδα ετοιμάζει διαφημιστικό για τη μεγάλη βραδιά του Χόλιγουντ.


Πηγή: protothema.gr