Αγρίνιο: Το δημοτικό συμβούλιο είπε «στοπ» στην H&M

Gazzetta team
Αγρίνιο: Το δημοτικό συμβούλιο είπε «στοπ» στην H&M
Αρνήθηκε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου τη χορήγηση άδειας ίδρυσης καταστήματος στην αλυσίδα H&M στην πόλη.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα agrinionews.gr, συζητήθηκε πρώτο, αν και ορισμένο ως 25ο στην ημερήσια διάταξη, το θέμα με τίτλο «Χορήγηση άδειας ίδρυσης καταστήματος λιανικού εμπορίου άνω των 1.500 τ.μ., στην εταιρεία με την επωνυμία Η&Μ HENNES & MAURITZ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Ειδών Ενδύσεως & Υποδήσεως» και με εισηγητή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γιώργο Μελιάδη.

Η πολυεθνική είχε σχεδιάσει να λειτουργήσει κατάστημα σε υφιστάμενο κτίριο επί της οδού Παπαστράτου 2, αλλά το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου του Αγρινίου, οι οποίες εκφράστηκαν από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Παναγιώτη Μπεσίνη, ο οποίος έλαβε το λόγο στη συνεδρίαση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προέβη σε θετική εισήγηση, με βάση τη νομοθεσία, αν και υπογράμμισε πως κατανοεί τις θέσεις των εμπόρων της πόλης.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, για την ίδρυση καταστημάτων λιανικού εμπορίου, απαιτείται άδεια, εφόσον η συνολική επιφάνεια του εμπορικού καταστήματος είναι άνω των 1.500 τ.μ., σε δήμους με πληθυσμό από 20.000 μέχρι 100.000 κατοίκους, εφόσον το κατάστημα βρίσκεται μέχρι 20 χιλιόμετρα από το κέντρο των δήμων.

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση με πλήρη φάκελο στην αρμόδια υπηρεσία, ο οποίος περιλαμβάνει τοπογραφικά διαγράμματα, κατόψεις, οικοδομικές άδειες και τεχνική έκθεση της.

Στη συνεδρίαση μίλησε και εκπρόσωπος της εταιρίας, τονίζοντας πως ότι τηρούνται οι νόμιμοι όροι.

Οι επικεφαλής παρατάξεων εξέφρασαν απόψεις παρόμοιες με αυτές του Εμπορικού Συλλόγου και κατά της λειτουργίας πολυκαταστήματων στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα η αντιπολίτευση και κάποιοι μεμονωμένοι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής να καταψηφίσουν την πρόταση και να μη δοθεί άδεια στην Η&Μ...

Πηγή: koolnews.gr