Τα 133 ψέματα του Ντόναλντ Τραμπ

Gazzetta team
Τα 133 ψέματα του Ντόναλντ Τραμπ
Είτε πρόκειται για «εναλλακτικά γεγονότα», είτε για μακελειά που δεν έγιναν ποτέ, είτε για ανύπαρκτες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σουηδία, η κυβέρνηση Τραμπ έχει αποδείξει ότι έχει μια ...ιδιαίτερη σχέση με την αλήθεια.

Η Washington Post μπήκε στον κόπο να καταμετρήσει πόσες φορές ο Ντόναλντ Τραμπ από την ημέρα της ορκωμοσίας του πέταξε στον αέρα ψευδείς η παραπλανητικούς ισχυρισμούς. Και το αποτέλεσμα; 133! Δηλαδή κάπου 4 την ημέρα!

Ο αρμόδια ομάδα τεκμηρίωσης της αμερικανικής εφημερίδας έχει αναλάβει να ελέγξει όλες τις δηλώσεις που θα κάνει ο Τραμπ τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του. Και το μέχρι τώρα αποτέλεσμα είναι σαφές: ακόμη και τώρα που είναι πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει την ίδια κλίση προς αμφίβολες, παραπειστικές και ψευδείς δηλώσεις, που εμφάνιζε κι όταν ήταν υποψήφιος για το ύπατο αξίωμα της χώρας, όπως γράφει η εφημερίδα.

Μάλιστα η Washington Post επιχειρεί και μια θεματική κατάταξη αυτών των παραπλανητικών δηλώσεων του Τραμπ :

  • σχετικά με τη μετάναστευση: 24
  • με τη ζωή του : 18
  • με τις θέσεις εργασίας: 17

Την αγάπη του για το Twitter την έδειξε και εδώ ο Τραμπ, αφού χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο μέσο για διαδώσει 34 από τις 133 ανακρίβειες, 31 ήταν μεμονωμένα σχόλια και 24 εξ’ αυτών ελέχθησαν στο πλαίσιο μιας προετοιμασμένης ομιλίας.

Δεν πέρασε μέρα χωρίς να πει κάποια ανακρίβεια, λέει η εφημερίδα. Μάλιστα τέσσερις συγκεκριμένες μέρες είπε πάνω από επτά ψέμματα.

Η συστηματική δουλειά της ομάδας τεκμηρίωσης της Washington Post είναι, πάντως, μάλλον απίθανο να επηρεάσει τη σχέση του Τραμπ με την αλήθεια. Πολλούς απ’ τους αναληθείς ισχυρισμούς του τους έχει επαναλάβει αρκετές φορές μολονότι υποβλήθηκαν σε έλεγχο και αποδείχθηκε ότι ήταν ψέμματα...

Πηγή: iefimerida.gr