Εκτός εαυτού ο Σεραφείμ για την θεματική εβδομάδα περί διεμφυλικότητας

Gazzetta team
Εκτός εαυτού ο Σεραφείμ για την θεματική εβδομάδα περί διεμφυλικότητας
«Θα μιλήσουν και για παιδοφιλία ή κτηνοβασία;», αναρωτήθηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Τα «πυρά» του κατά του υπουργείου Παιδείας και του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου εξαπέλυσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

«Θα μιλήσουν και για την παιδοφιλία ή την κτηνοβασία;»
Αφορμή για την οργισμένη αντίδραση του ιεράρχη ήταν η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της Θεματικής Εβδομάδας στα σχολεία το ζήτημα της διεμφυλικότητας.

Ο κ. Σεραφείμ χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως «βίαιη προσπάθεια επιβολής της διεμφυλικής αντίληψης σε παιδιά» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «απενοχοποιεί μια τραγική έκπτωση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Αύριο μπορεί να συμβεί με την παιδοφιλία ή την κτηνοβασία».

Επίσης, εξαπέλυσε πυρά κατά του κ. Γαβρόγλου, τον οποίο κατηγόρησε «διγλωσσία» και για «κοροϊδία της κοινωνίας», ενώ επανήλθε στο ζήτημα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, υποστηρίζοντας ότι η Πολιτεία επιχειρεί να επιβάλλει «θρησκειολογική σούπα».

«Η διδασκαλία σε παιδάκια 9 χρόνων εννέα θρησκειών οδηγεί σε απόλυτη σύγχυση», υποστήριξε, και ξεκαθάρισε ότι η Εκκλησία θα αντιδράσει με κάθε έννομο τρόπο, αν δεν στεφθεί με επιτυχία ο διάλογος με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

«Απογοητεύτηκα που ο Τσίπρας υπέβαλλε σέβη στους Rothschild»
Από τους «μύδρους» του κ. Σεραφείμ δεν γλύτωσε ούτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τον οποίο είπε ότι «απογοητεύτηκα όταν είδα ότι υπέβαλλε τα σέβη του στην οικογένεια Rothschild», ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «αγωνίζεται να κάνει κάποια πράγματα αλλά σχετίζεται με την πολιτική ορθότητα».

«Είμαστε δέσμιοι στους δανειστές που επιβάλουν σκληρά μέτρα λιτότητας “στραγγαλίζοντας” τον λαό μας οικονομικά και πνευματικά», υποστήριξε ο μητροπολίτης Πειραιώς και εκτίμησε ότι «χρειάζεται δυναμική αλλαγή των πραγμάτων. Οι δανειστές μας επιβάλλουν σκληρά μέτρα λιτότητας».

Οι... συμπάθειες

Πάντως, ο κ. Σεραφείμ δεν έκρυψε ότι τρέφει και… συμπάθειες για στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Πάνος Καμμένος («τον ψήφισα και δεν το κρύβω»), τον Παναγιώτη Κουρουμπλή («έχουμε σχέση ζωής από τα φοιτητικά μας χρόνια») και τον Νίκο Κοτζιά («αποτελεί πλούτο για την ελληνική κυβέρνηση»).

Επίσης, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα του «Τάματος του Έθνους», σημειώνοντας με νόημα ότι «με προβληματίζει η επάρκεια αυτών, πώς θα αναλάβουν τα ηνία της χώρας αύριο… Χωρίς γνώση των θεμάτων πως αποφαινόμεθα; Εδώ υπάρχουν ιδεοληψίες. Ήρθε κάποιος να ψάξει τα θέματα και να αποφανθεί μετά; Με απογοήτευσε αυτό το θέμα πολύ για την προχειρότητα των αποφάσεων της ΝΔ».

Πηγή: topontiki.gr