Αναστέλλουν τις εφημερίες πέντε κλινικές

Gazzetta team
Αναστέλλουν τις εφημερίες πέντε κλινικές
Την εφημεριακή τους λειτουργία αναστέλλουν για λίγες ημέρες πέντε κλινικές σε νοσοκομεία της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας, λόγω έλλειψης γιατρών.

Την εφημεριακή τους λειτουργία αναστέλλουν για λίγες ημέρες πέντε κλινικές σε νοσοκομεία της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας, μεταξύ των οποίων δύο παιδιατρικές, λόγω έλλειψης γιατρών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας.

Από τις 19 έως τις 28 Φεβρουαρίου η Παιδιατρική Κλινική της Φλώρινας και από τις 16 έως το τέλος του μηνός η Παιδιατρική του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας δεν θα δέχονται επείγοντα περιστατικά, τα οποία θα πρέπει να προωθούνται στο νοσοκομείο της Κοζάνης. Μάλιστα οι αρμόδιοι διοικητές έχουν ενημερώσει και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ για τις διακομιδές που τυχόν θα χρειαστούν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ότι το σύνολο των παιδιατρικών περιστατικών Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης θα καλύπτονται από την ελλιπώς στελεχωμένη εφημεριακή παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο», στην οποία εφημερεύουν μόνο ένας ειδικός και ένας ειδικευόμενος γιατρός. Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας, Άγγελος Αγγελόπουλος, τονίζει ότι «η σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στα νοσοκομεία απομυθοποιεί τις διθυραμβικές δηλώσεις των τοπικών παραγόντων περί επαρκών προσλήψεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής».

Αναλυτικότερα:

-Στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας η εφημεριακή λειτουργία ανεστάλη στις 19 και έως τις 28 Φεβρουαρίου

-Η Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική Φλώρινας από 20-28 Φεβρουαρίου

-Η Ορθοπεδική Κλινική Φλώρινας για όλες τις ημέρες του μηνός Φεβρουαρίου

-Η Νεφρολογική Κλινική Φλώρινας για τις ημέρες 9, 12, 14, 16, 19, 21, 23, 26, 28 Φεβρουαρίου

-Η Παιδιατρική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας δεν θα δέχεται επείγοντα περιστατικά από 16 έως 28 Φεβρουαρίου. Η ημερήσια λειτουργία του Παιδιατρικού Τμήματος θα γίνεται κανονικά.

Ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργος Κίρκος, ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «πριν από μερικές ημέρες υπέγραψε την πρόσληψη μίας παιδιάτρου, που θα εργαστεί ως επικουρικός για δύο χρόνια στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας,αλλά δεν έχει ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά της, ενώ έχει ήδη προσληφθεί μια επικουρική γιατρός για δύο χρόνια στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Φλώρινας». Τόνισε ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης των παιδιατρικών κλινικών σε λίγο θα είναι παρελθόν αφού είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη τεσσάρων μόνιμων παιδιάτρων, δύο για τη Φλώρινα και ισάριθμων για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Συγκεκριμένα, έχει ολοκληρωθεί η κρίση για την πρόσληψη ενός παιδιάτρου- επιμελητή Β' στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και ενός στο νοσοκομείο Φλώρινας και είναι θέμα χρόνου η οριστικοποίηση των ονομάτων τους από το υπουργείο Υγείας, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της πρόσληψης των άλλων δύο γιατρών, που θα στελεχώσουν τις παιδιατρικές κλινικές.

Πηγή: thetoc.gr