To Aιγάλεω απαντά στο Ωραιόκαστρο: Χειροκρότημα στα προσφυγόπουλα (pics & vids)

Gazzetta team
To Aιγάλεω απαντά στο Ωραιόκαστρο: Χειροκρότημα στα προσφυγόπουλα (pics & vids)
Αυτό που θα έπρεπε να γίνεται σε όλα τα ελληνικά σχολεία συνέβη στο 3ο δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω, σκορπώντας ελπίδα μετά τα περιστατικά ντροπής στο Ωραιόκαστρο και όχι μόνο. Παιδιά και γονείς άνοιξαν την αγκαλιά τους και υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα! Δείτε παρακάτω απoκλειστικές εικόνες και βίντεο από την θερμή υποδοχή.

Το αυτονόητο αποτελεί είδηση πλέον... Γονείς και παιδιά υποδέχονται γεμάτοι χαμόγελα και χαρά άλλα παιδιά που έφυγαν από την χώρα τους που έχει πόλεμο, κινδύνευσαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και έφθασαν στην Ελλάδα με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Στο 3ο δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω συγκεντρώθηκαν από το πρωί της Δευτέρας (20.02.2017) παιδιά, γονείς, αλληλέγγυοι, και υποδέχθηκαν τους νέους μαθητές με χειροκρότηματα.

"Δεν έχουμε κανένα απολύτως θέμα με τα προσφυγόπουλα", λένε οι γονείς. "Τα παιδιά είναι καλοδεχούμενα. Είναι παιδιά όπως όλα τα άλλα. Έχουν τα ίδια δικαιώματα στη μόρφωση όπως όλα", συνεχίζουν.

Στο σημείο βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ, επιτροπές κατοίκων αλλά και γονείς που θέλουν να ενταχθούν κανονικά τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 14:30 θα υποδεχθούν προσφυγόπουλα και στο 10ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πηγή: newsit.gr