«Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί το Grexit είναι να μην το φοβόμαστε»

Gazzetta team
«Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί το Grexit είναι να μην το φοβόμαστε»
«Δεν επικοινωνώ με τον κ. Τσακαλώτο»

«Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί το Grexit είναι να μην το φοβόμαστε και να μην το δαιμονοποιούμε. Η δαιμονοποίηση της συζήτησης θα φέρει το Grexit που θέλει ο κ. Σόιμπλε», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης στο τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Δηλώνοντας περήφανος για τη στάση του στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, ο ίδιος εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος δεν έχουν συμφωνήσει με το πρόγραμμα. «Τουλάχιστον μέσα στην ψυχή τους. Αλλά από τη στιγμή που υποτάσσεσαι στους μικρομεσαίους της τρόικας έχει τελειώσει το θέμα».

«Η τραγωδία του υπουργού Οικονομικών είναι πως η υπογραφή του θα μείνει στην ιστορία. Εγώ γνώρισα δαιμονοποίηση καθώς δεν υπέγραψα», συνέχισε.

«Δεν επικοινωνώ με τον κ. Τσακαλώτο. Από τη στιγμή που συμφώνησαν σε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει δεν υπάρχει πεδίο επικοινωνίας. Στα 80 μας, 90 μας θα βρεθούμε σε κάποιο καφενείο και θα τα πούμε», σημείωσε ακόμη.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η εντολή δεν ήταν να πάμε στη δραχμή ούτε στην έξοδο από τη δραχμή. «Ο μόνος τρόπος να πετύχουμε μία βιώσιμη λύση είναι να μην φοβόμαστε το Grexit περισσότερο από τη διαρκή συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας», συμπλήρωσε.

«Οι μόνοι που τίναξαν στον αέρα τη διαπραγμάτευση ήταν οι δανειστές. Είχαμε συμφωνήσει στο να ξαναγράψουμε το πρόγραμμα σε μία ρεαλιστική βάση. Να ξαναγράψουμε το πρόγραμμα του μνημονίου», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Πηγή: newsbeast.gr