Οι επιθέσεις στα ΜΜΜ και η μαφία των πλαστών

Gazzetta team
Οι επιθέσεις στα ΜΜΜ και η μαφία των πλαστών
Πυκνώνουν οι καταδρομικές επιθέσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς όσο πλησιάζει η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Χθες τα ξημερώματα τέσσερις κουκουλοφόροι επέδραμαν με βαριοπούλες σε λεωφορείο που κινούνταν στη λεωφόρο Γαλατσίου μεταφέροντας δεκάδες επιβάτες που πήγαιναν εκείνη την ώρα στη δουλειά τους. Η επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων συνεχίζεται σε σκηνικό ατιμωρησίας.

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνουν οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, με τις επιθέσεις να κλιμακώνονται και να είναι όλο και συχνότερες όσο πλησιάζουμε στην πλήρη εφαρμογή του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ωστόσο, παρόλο που τα περιστατικά αυξάνονται, η Πολιτεία εμφανίζεται να παρακολουθεί απαθής, χωρίς μέχρι τώρα να μπορεί να ελέγξει την κατάσταση παρά το γεγονός ότι εκτός της καταστροφής της δημόσιας περιουσίας τα συμβάντα αυτά δημιουργούν ζητήματα ασφαλείας για οδηγούς και επιβάτες. Κι αυτό γιατί αρκετές επιθέσεις έγιναν σε λεωφορεία και τρόλεϊ γεμάτα επιβάτες, τους οποίους οι δράστες κατέβασαν από τα οχήματα λίγο πριν αυτά τυλιχθούν στις φλόγες.

Ταυτόχρονα διάχυτη είναι η ανησυχία σχετικά με την εξέλιξη που θα έχουν οι επιθέσεις όταν ολοκληρωθούν τα έργα εγκατάστασης των ειδικών πυλών στους σταθμούς του μετρό όπου το σύστημα θα είναι εντελώς κλειστό.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πηγές κοντά στην υπόθεση έχουν συσχετίσει στο παρελθόν τις αυξανόμενες επιθέσεις στα μέσα εν όψει της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων, έχοντας επισημάνει ότι συχνά οι επιθέσεις σχετίζονται χρονικά με περιπτώσεις αποκάλυψης τέτοιων κυκλωμάτων στις αστικές συγκοινωνίες.

Μέχρι τώρα, πάντως, οι ζημιές του ΟΑΣΑ από τη... δραστηριότητα των άγνωστων κουκουλοφόρων έχουν κοστίσει εκατομμύρια ευρώ εάν συνυπολογιστούν τα οχήματα που έχουν πυρποληθεί. Σε διάστημα περίπου ενός έτους έχουν γίνει στάχτη 5 τρόλεϊ και 2 λεωφορεία. Εχουν υποστεί βανδαλισμούς ή κλαπεί περίπου ογδόντα ακυρωτικά μηχανήματα και έχουν στοχοποιηθεί εργαζόμενοι στον έλεγχο κομίστρου χωρίς να συνυπολογίζονται οι μικρότερες βλάβες σε πάνω από 500 παλιά ακυρωτικά μηχανήματα το περασμένο καλοκαίρι. Από τις επιθέσεις μάλιστα δεν γλίτωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Τάσος Ταστάνης. Στο σπίτι του είχε επιτεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο ομάδα αγνώστων που κατέστρεψε το αυτοκίνητό του, έγραψε συνθήματα και πέταξε μπογιές.

Χθες το πρωί σημειώθηκε ένα ακόμα κρούσμα, όταν ομάδα τεσσάρων κουκουλοφόρων στο Γαλάτσι έσπασε με βαριοπούλες την πίσω πόρτα αστικού λεωφορείου το οποίο ήταν γεμάτο επιβάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων πήγαιναν στις δουλειές τους.

Πηγή: ethnos.gr