Παράνομα τα τιτιβίσματα του Τραμπ;

Gazzetta team
Παράνομα τα τιτιβίσματα του Τραμπ;
Ίσως και να στοιχειοθετήσουν σοβαρές παραβιάσεις οι ενέργειες του Ντόναλντ Τραμπ να σβήνει τα tweet του και να τα ξανααναρτά διορθωμένα.

Ίσως και να στοιχειοθετήσουν σοβαρές παραβιάσεις οι ενέργειες του Ντόναλντ Τραμπ να σβήνει τα tweet του και να τα ξανααναρτά με διορθωμένα τα ορθογραφικά λάθη χωρίς να τα αρχειοθετεί αναφέρει ο Independent.

Σε μια από τις πρώτες κινήσεις της θητείας του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ έσβησε ένα tweet που είχε ορθογραφικά λάθη στον προσωπικό του λογαριασμό, ένα λογαριασμό που «έχτιζε» εδώ και 8 χρόνια. Το tweet διορθώθηκε με τη σωστή ορθογραφία (το «honered» διορθώθηκε «honored») και αναρτήθηκε ξανά από το νέο Προεδρικό λογαριασμό. «Νιώθω τιμή που θα σας υπηρετήσω, το σπουδαίο Αμερικανικό λαό, ωςο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ!»

Το tweet του Τραμπ με το ορθογραφικό λάθος
Το tweet του Τραμπ με το ορθογραφικό λάθος

Το tweet που διορθώθηκε και αναρτήθηκε εκ νέου είναι το πρώτο που ανάρτησε ο Ντόναλντ Τραμπ ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αυτή η πράξη μπορεί να παραβιάσει το καθεστώς που ισχύει και προβλέπει ότι θα πρέπει να αρχαιοθετούνται όλες οι «πράξεις» στις οποίες προβαίνουν οι Πρόεδροι κι οι Αντιπρόεδροι των ΗΠΑ. Οι συνεργάτες του Μπάρακ Ομπάμα αρχειοθετούσαν κάθε δικό του tweet.

Κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας, ο Ομπάμα «τουίταρε» από τον επίσημο «Προεδρικό» λογαριασμό. Ο Τραμπ, ωστόσο, συνεχίζει να «τουιτάρει» από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Πηγή: thetoc.gr