Eπιστολή θέσεων και προθέσεων Τσακαλώτου προς τους Θεσμούς

Gazzetta team
Eπιστολή θέσεων και προθέσεων Τσακαλώτου προς τους Θεσμούς
Επιστολή προς τους Θεσμούς με τη συνολική πρόταση της κυβέρνησης για τη συμφωνία-πακέτο που θα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες -και πριν το Eurogroup- ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως αναφέρει το insider.gr η επιστολή Τσακαλώτου αναμένεται «να βάζει στη θέση τους» πολλά ζητήματα που έθεσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι της τελευταίες ημέρες κυρίως μέσω της άσκησης πιέσεων για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, η επιστολή θα αναφέρει αναλυτικά και τεκμηριωμένα το πώς θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι έως και το 2018 και μετά και θα θέτει με αιχμή το θέμα του προσδιορισμού των μέτρων για τη μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η επιστολή δεν θα εξαντλείται στην παράθεση κόκκινων γραμμών, αλλά θα περιλαμβάνει εναλλακτικές προτάσεις αναλόγως των πιθανών δημοσιονομικών αποκλίσεων και θα δείχνει πως η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το αργότερο έως τις 20 Φεβρουαρίου τη δεύτερη αξιολόγηση.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιμένει πως κανένα μέτρο δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί, διότι οι δημοσιονομικές προβλέψεις της ελληνικής πλευράς είναι ορθές κάτι που αποδείχθηκε με τον προϋπολογισμό του 2016 και είναι πεπεισμένοι πως ακόμη και εάν επεκταθεί ο δημοσιονομικός κόφτης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί.

Να σημειωθεί πως χθες το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε να σχολιάσει τις νέες προκλήσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών που ανέφερε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ότι σε περίπτωση αποχώρησης του Ταμείου η κυβέρνησή του δεν θα περάσει νέο πρόγραμμα από το γερμανικό Κοινοβούλιο.

Πηγή: koolnews.gr