Έφτασε Ουάσινγκτον ο Τραμπ! (pics)

Gazzetta team
Έφτασε Ουάσινγκτον ο Τραμπ! (pics)
Τι θα προηγηθεί και τι θα ακολουθήσει της ιστορικής τελετής για το μέλλον των ΗΠΑ - Σε δύο Βίβλους θα ορκιστεί ο εκλεγμένος πρόεδρος - Ποιοι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν

Η μεγάλη ώρα για τον Ντόναλντ Τραμπ πλησιάζει. Ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου θα ορκιστεί αύριο έξω από το Καπιτώλιο, αναλαμβάνοντας επισήμως τα καθήκοντα του 45ου προέδρου των ΗΠΑ. Εκτός από την τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις , δύο εκ των οποίων θα διεξαχθούν σήμερα.

Σήμερα

10 μ.μ. ώρα Ελλάδος

Τελετή κατάθεσης στεφάνου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ξεκινήσει το δημόσιο πρόγραμμά του με μια παραδοσιακή διαδικασία που θέλει την κατάθεση στεφάνου στο Εθνικό Κοιμητήριο Άρλινγκτον προς τιμήν των πεσόντων στρατιωτών του Έθνους.




11 μ.μ. ώρα Ελλάδος

Τελετή καλωσορίσματος «Να ξανακάνουμε την Αμερική Σπουδαία».

Ο Τραμπ θα πραγματοποιήσει σύντομη ομιλία σε συναυλία έξω από το Μνημείο Λίνκολν. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους ο Τόμπι Κιθ και το συγκρότημα «3 Doors Down».

20 Ιανουαρίου

2.30 π.μ ώρα Ελλάδος, ξημερώματα Παρασκευής

Δείπνο με κεριά.

Ο Τραμπ, ο αντιπρόεδρος του, Μάικ Πενς και οι οικογένειές τους θα δειπνήσουν στο Washington’s Union Station για να ευχαριστήσουν τους χορηγούς της ορκωμοσίας.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου

Πρωί. Ιδιωτικό οικογενειακό πρωινό.

Εάν διατηρηθεί η παράδοση, οι Τραμπ και οι καλεσμένοι τους θα λάβουν το πρωινό τους στο Blair House, στον ξενώνα του προέδρου.

15:30 Ιδιωτική προσευχή.

Ο νέος πρόεδρος και η οικογένειά του θα συμμετέχουν σε θρησκευτικής τελετή στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, λίγα μόλις μέτρα από το "Blair House".

16:30 Ο απερχόμενος και ο νέος πρόεδρος θα συναντηθούν στον Λευκό Οίκο με τις συζύγους τους. Το έθιμο τους θέλει να μεταβούν μαζί από την Λεωφόρο Πενσυλβάνια προς το Καπιτώλιο.

18:30 Ορκωμοσία.



Αμερικανοί και άλλοι αξιωματούχοι θα είναι συγκεντρωμένοι στο δυτικό μέτωπο του Καπιτωλίου, ενώ στην επίσημη τελετή ορκωμοσίας θα παρευρίσκονται και θρησκευτικοί ηγέτες.

Ακολουθούν κυβερνητικός όρκος και εναρκτήρια ομιλία.

Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Τζον Ρόμπερτς, θα λέει τον όρκο καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει τα δύο του χέρια σε δύο Βίβλους: τη μία που έχει από παιδί και την Βίβλο του Λίνκολν. Στη συνέχεια ο Τραμπ θα πραγματοποιήσει την ομιλία του.

- Το ζεύγος Ομπάμα αναχωρεί από τον Λευκό Οίκο.

Αργά το βράδυ, ώρα Ελλάδος

- Θα πραγματοποιηθεί γεύμα για τους κυβερνητικούς ηγέτες και φίλους στην Ροτόντα του Καπιτωλίου, ενώ θα περιλαμβάνει και μουσικές παραστάσεις.

- Επιθεώρηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο νέος πρόεδρος θα επιθεωρήσει τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπροστά από το Καπιτώλιο, ενώ θα ακολουθήσει παρέλαση με τη συμμετοχή χιλιάδων μελών των ενόπλων δυνάμεων από το Καπιτώλιο προς τον Λευκό Οίκο.

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου

17 μ.μ., ώρα Ελλάδος

Έχει προγραμματιστεί διαδήλωση από τις γυναίκες στην Ουάσιγκτον, ενώ η πορεία ξεκινάει από το Καπιτώλιο. Η πορεία θα ξεκινήσει γύρω στις 18:15 μ.μ.

Πηγή: protothema.gr