Που οφείλεται το ατύχημα με το F-16 στον Άραξο

Gazzetta team
Που οφείλεται το ατύχημα με το F-16 στον Άραξο
Πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας απαντούν στο newsbeast.gr.

Ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς για τους χειριστές, ήταν το χθεσινό ατύχημα διθέσιου μαχητικού F-16 Block52+, που σημειώθηκε στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο στις 15:50.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τις έως τώρα ανακοινώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας το αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο λόγω ολισθηρότητας του εδάφους, με αποτέλεσμα ο τροχός του ριναίου σκέλους να κολλήσει στη λάσπη.

Το αεροσκάφος υπέστη ελαφρές υλικές ζημιές.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων διερευνά τα αίτια του συμβάντος.

Σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα σχετικά με τις αιτίες, ωστόσο σίγουρα ο παράγοντας της βροχής και της ολισθηρότητας που αυτή δημιουργεί και ενδεχομένως κάποια υψηλότερη από το κανονικό ταχύτητα ή κάποιος οπίσθιος άνεμος, ίσως να συνετέλεσαν στο αποτέλεσμα.

Όπως τόνισαν ωστόσο σε κάθε περίπτωση οι ίδιες πηγές όταν μια Πολεμική Αεροπορία εκπαιδεύεται όπως η Ελληνική, όπως δηλαδή θα πολεμήσει τα ατυχήματα είναι μέσα στο σενάριο.

Το ευτύχημα πρόσθεσαν είναι ότι παρά την ένταση της εκπαίδευσης, η Πολεμική Αεροπορία έχει από τους πιο χαμηλούς δείκτες ατυχημάτων σε όλο το ΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση το πόρισμα που αναμένεται να βγει σε ένα με δύο μήνες από τους εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας θα ρίξει φως στην υπόθεση.


Πηγή: newsbeast.gr