Έρευνες έδειξαν ότι αν δεν κάνεις σεξ ζεις περισσότερο!

Gazzetta team
Έρευνες έδειξαν ότι αν δεν κάνεις σεξ ζεις περισσότερο!
Σύμφωνα με έρευνες, το σεξ εξασθενίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και όχι μόνο

Θέλετε να ζήσετε πολλά χρόνια; Καλό θα είναι να αποφύγετε το σεξ, όπως οι... καλόγριες.

Και αυτό γιατί το σεξ αποδυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό και όχι μόνο.

Πρώτοι, οι Αμερικανοί επιστήμονες απέδειξαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ικανή να επηρεάσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Στη συνέχεια, όμως, Βρετανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ επικέντρωσαν την έρευνά τους στις καλόγριες προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους ζουν περισσότερο από τις γυναίκες που έχουν απογόνους.

Το αποτέλεσμα της έρευνά τους είναι ότι, κάνοντας λιγότερο σεξ, μειώνεται η αρτηριακή πίεση κι έχεις λιγότερες πιθανότητες να κολλήσεις μικρόβια ή λοιμώξεις. Η αποχή από το σεξ αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ο λόγος για τον οποίο οι καλόγριες ζουν περισσότερο από τις μητέρες. Η έρευνα των Βρετανών επιστημόνων έδειξε ότι οι σκώληκες «mealworm beetles» ζουν περισσότερο όταν ζευγαρώνουν λιγότερες φορές από τους σκώληκες που ζευγαρώνουν πιο συχνά.

Κάνοντας συχνά σεξ απελευθερώνονται ορμόνες που απαιτούνται για την παραγωγή σπέρματος και ωαρίων, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες προσθέτοντας ότι, από την διαδικασία αυτή ο οργανισμός εξασθενεί, όπως επίσης και η ικανότητά του να καταπολεμήσει βακτήρια και λοιμώξεις.

Πηγή: protothema.gr