Τελικά το πολύ σεξ δεν σε κάνει χαρούμενο

Gazzetta team
Τελικά το πολύ σεξ δεν σε κάνει χαρούμενο
Αν το σεξ έχει άμεση σχέση με την ευτυχία αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Καρνέγκι Μέλον στο Πιττσμπουργκ της Πενσυλβάνια.

Στην έρευνα συμμετείχαν 128 άτομα ηλικίας 35-65 ετών και χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες με ζευγάρια. Στην μία ομάδα οι ερευνητές ζήτησαν από τα ζευγάρια να κάνουν περισσότερο σεξ από κάποια άλλα για τρεις μήνες, εξετάζοντας πόσο ευτυχισμένοι είναι οι μεν και οι δε.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την καθημερινότητά τους, την υγεία τους, τα συναισθήματά τους και το πως είναι το σεξ με τον σύντροφό τους.

Ωστόσο, παρ΄όλο που περιμέναμε τα αποτελέσματα να είναι υπέρ όσων αύξησαν την σεξουαλική τους δραστηριότητα, φαίνεται πως οι ερευνητές έχουν άλλη γνώμη, καθώς κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως τα ζευγάρια που έκαναν περισσότερο σεξ δεν ήταν κατά ανάγκη και πιο ευτυχισμένα από τους άλλους. Ο λόγος ήταν πως η ποσότητα φαίνεται να επικράτησε της... απόλαυσης στους περισσότερους.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί παρατήρησαν μία ελαφρώς αρνητική επίδραση στην διάθεση των συμμετεχόντων με την προτροπή να κάνουν περισσότερο σεξ. Αντί, δηλαδή να απολαύσουν αυτή την πράξη, όσο περνούσε ο καιρός τόσο τους έφευγε η διάθεση για... σεξ.

Έτσι, η έρευνα αυτή που αποδεικνύει πως το σεξ δεν σχετίζεται άμεσα με την ευτυχία, έρχεται σε αντίθεση με άλλες μελέτες, οι οποίες κατά καιρούς έχουν αναφέρει πως υπάρχει άμεσος συσχετισμός ανάμεσά τους.

Μιλώντας στους New York Times, ο καθηγητής της έρευνας, Leowenstein συμβούλεψε πως όσον αφορά το σεξ, «καλό θα ήταν να επικεντρωνόμαστε στην ποιότητα κι όχι στην ποσότητα αν θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι».

Πηγή bovary.gr