Καμμένος: «Ο λαός να σκεφτεί πως θα ήταν ο προϋπολογισμός με ΝΔ»

Gazzetta team
Καμμένος: «Ο λαός να σκεφτεί πως θα ήταν ο προϋπολογισμός με ΝΔ»
Το δίλημμα: κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή ΝΔ επιχείρησε να περιγράψει και ο κ. Πάνος Καμμένος.

Ενισχύοντας το ήδη έντονο προεκλογικό κλίμα που επικρατεί στην συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό στην Βουλή, επέλεξε να απευθυνθεί στον λαό προκειμένου όπως είπε «να σκεφτεί πως θα ήταν ο προϋπολογισμός αν δεν ήταν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και αν κυβέρνηση ήταν η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη λέγοντας πως «είπε ότι η ΝΔ θα δεχόταν 100% αυτά που ζητά ο Σόιμπλε και οι δανειστές και ακόμα παραπάνω. Ποια είναι αυτά και τα ακόμα παραπάνω;».

Υποστήριξε ότι εάν ο προϋπολογισμό που συζητείται στην Ολομέλεια είχε την υπογραφή της ΝΔ «θα περιελάμβανε δημοσιονομικά μέτρα πάνω από 8,8 δις ευρώ. Οι συνταξιούχοι θα έβλεπαν στο ΑΤΜ μείωση πάνω από 50% στο εισόδημά τους. Οι συνταξιούχοι σήμερα προστατεύτηκαν ενώ με ΝΔ θα είχαν απολέσει το σύνολο της σύνταξή τους. Η ανεργία θα έμενε στο 26% ή θα αυξανόταν αν ο κ. Μητσοτάκης έκανε πράξη τα λόγια του για απόλυση 15 χιλ υπαλλήλων. Τα κοράκια θα είχαν υφαρπάξει την πρώτη κατοικία. Η κυβέρνησή μας τα προστάτεψε. Η αντιπολίτευση είναι «ναι σε όλα»».

Αναφορικά με το μέρισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είπε ότι «βγαίνει από το πλεόνασμα που πλήρωσε με αίμα ο λαός». Απευθυνόμενος δε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «Συμφωνείται με το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά;» για να εισπράξει την απάντηση «μα εσείς το αυξήσατε».

«Εσείς όμως το είχατε υπογράψει» ανταπάντησε ο κ. Καμμένος για να συνεχίσει «Έχετε αντίθεση να δοθεί η 13η σύνταξη; Η απάντηση είναι ότι σας ενοχλεί το μέρισμα».

Πηγή: protothema.gr