H ανατομία του Air Force One (pics)

Gazzetta team
H ανατομία του Air Force One (pics)
Το αεροσκάφος του προέδρου των ΗΠΑ αποκαλύπτεται - Δείτε εικόνες

Το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά αεροσκάφος στον κόσμο είναι το Air Force One, το αεροσκάφος που μεταφέρει τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το επίσημο προεδρικό αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από εκατό ανθρώπους- 76 επιβάτες και 26 άτομα πλήρωμα. Έχει δύο πιλότους, μηχανικό πτήσης, πλοηγό και πλήρωμα καμπίνας.

Περιλαμβάνει πολλά δωμάτια όπως αίθουσα συναντήσεων, τραπεζαρία, κουζίνα και δωμάτιο επικοινωνιών. Στο πίσω μέρος είναι ο χώρος για τους δημοσιογράφους με θέσεις business class. Κάθε θέση είναι εξοπλισμένη με επίπεδη οθόνη, στην οποία οι δημοσιογράφοι μπορούν να επιλέξουν είκοσι ταινίες και ατελείωτες ώρες μουσικής.

AIR FORCE ONE

Η προεδρική σουίτα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους και περιλαμβάνει δύο καναπέδες που γίνονται κρεβάτια, όπως περιγράφει η Daily Mail. Η κονσόλα Wii και η τηλεόραση απευθύνονταν χρησιμοποιούνταν κυρίως όταν επέβαιναν στο αεροσκάφος οι κόρες του Μπαράκ Ομπάμα.

Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με απόρρητο αμυντικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει αισθητήρες που εντοπίζουν τυχόν κυβερνοεπιθέσεις ή πυραύλους αλλά και συσκευές που «μπερδεύουν» τα ραντάρ.

airforce2

Το Air Force One συνήθως πετά σε κονβόι με αρκετά άλλα αεροπλάνα- και μαχητικά. Διαθέτει και υποδοχή ανεφοδιασμού στον αέρα και η ικανότητά του να παίρνει καύσιμα χωρίς να προσγειωθεί σημαίνει πως μπορεί να εξακολουθήσει να πετά όσο υπάρχουν αποθέματα τροφής και νερού.

airforce1

Υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο Air Force One, δύο πανομοιότυπα Boeing 747 που χρησιμοποιούνται εναλλάξ ανά μερικούς μήνες. Πρόκειται για προσαρμοσμένα αεροσκάφη Boeing 747-200B με κωδικούς 28000 και 29000.

Το αεροσκάφος διαθέτει και χώρο για επισκέπτες, κοντά στην αίθουσα των δημοσιογράφων.

Δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει στο εξής με το Air Force One, μετά την αναγγελία του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί ακύρωσης της παραγγελίας στη Boeing για νέα προεδρικά αεροσκάφη.

airforce3

Σε κάθε περίπτωση το Air Force One θα απέχει πολύ από το δικό του αεροσκάφος, με το οποίο μετακινείται έως και σήμερα και αποκαλείται Trump Force One. Έχει επένδυση από ξύλο, πολύ μετάξι και μπάνιο με χρυσό και μάρμαρο.

airforce5

Το ιδιωτικό Boeing 757-200 που ο Τραμπ αποκαλεί χαϊδευτικά «the T-Bird» αγοράστηκε το 2011 έναντι περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Έχει χώρο για 43 επιβάτες.

airforce4airforce6


Πηγή: newsbeast.gr