20χρονος «ξάφρισε» 3.900€ on line

Gazzetta team
20χρονος «ξάφρισε» 3.900€ on line
Στα χέρια της ασφάλειας "έπεσε" ένας 20χρονος που "άνοιξε" δουλειές με Ρώσους χάκερς και αγόρασε από τον "σκοτεινό ιστό" (dark web) στοιχεία που εκείνοι είχαν υποκλέψει. Πριν τον πιάσουν, πρόλαβε να ξαφρίσει από δυο θύματά του σχεδόν 4.000 ευρώ.

Ρώσοι χάκερς είχαν καταφέρει να υποκλέψουν και να βγάλουν προς... πώληση στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών (e-banking ή αριθμούς καρτών) 127.000 πολιτών. Ανάμεσά τους και κάποιοι Έλληνες.

Ο 20χρονος κατάφερε μέσω του dark web να επικοινωνήσει και να αγοράσει από την ιστοσελίδα των Ρώσων χάκερς τα στοιχεία Ελλήνων που είχαν, χωρίς να το γνωρίζουν, πέσει θύματα υποκλοπής των τραπεζικών τους στοιχείων.

Αφού αγόρασε τα στοιχεία, πρόλαβε πριν τον... πάρουν χαμπάρι και τον συλλάβουν, να κάνει 19 συναλλαγές ύψους 3.000 ευρώ με την κάρτα μιας 30χρονης και να «σηκώσει» από τον τραπεζικό λογαριασμό 36χρονου από τον Πειραιά 900€.

Εκείνο που πρόδωσε τον 20χρονο ήταν πως στην δεύτερη περίπτωση, η κάρτα του 36χρονου δεν ήταν καν ενεργοποιημένοι. Ο άνδρας είδε πως είχε γίνει ανάληψη από τον λογαριασμό του και ενημέρωσε την τράπεζα πως εκείνος δεν την είχε κάνει, αφού δεν είχε ποτέ ενεργοποιήσει την κάρτα του.

Έτσι, η ασφάλεια Λάρισας έφτασε στα ίχνη του 20χρονου και του πέρασε χειροπέδες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ


Πηγή: newsit.gr