15χρονα έκλεψαν ηλικιωμένους

Gazzetta team
15χρονα έκλεψαν ηλικιωμένους
Οι ανήλικοι συνελήφθησαν λίγες μόνο ώρες μετά από τις παράνομες πράξεις τους

Ένα ανήλικο αγόρι ήταν ο «κυνηγός» μετάλλων που τρύπωσε στον περιφραγμένο προαύλιο χώρο του σπιτιού ενός ηλικιωμένου στην κοινότητα Πέρσαινα της Ηλείας και άρπαξε ένα σκαπτικό μηχάνημα και ένα μηχανικό εξάρτημα με σκοπό να τα πουλήσει για παλιοσίδερα.

Μετά την καταγγελία που έκανε ο 82χρονος ιδιοκτήτης για την κλοπή των αξίας 150 ευρώ μηχανημάτων που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι αστυνομικοί του τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας ξεκίνησαν έρευνες και κατάφεραν να εντοπίσουν τον 15χρονο δράστη πριν ξεφορτωθεί τη λεία του σε μάντρα ανακύκλωσης. Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας κατηγορούμενος για κλοπή, ενώ σε βάρος των γονέων του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

*** Το ίδιο συνέβη και με έναν 13χρονο που εισέβαλε στο σπίτι ενός 76χρονου στο Βόλο και άρπαξε το πορτοφόλι του που είχε μέσα 55 ευρώ. Ο ανήλικος συνελήφθη λίγη ώρα μετά από αστυνομικούς της Ασφάλειας, τα κλεμμένα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου μαζί με τους γονείς του στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για την πλημμελή εποπτεία του.

Πηγή: protothema.gr