Μοδίστρα - τοκογλύφος στην Πάτρα

Gazzetta team
Μοδίστρα - τοκογλύφος στην Πάτρα
«Βιτρίνα» γαζώτρια, δάνειζε χρήματα με 30% το μήνα - Το ποσό που είχε αποσπάσει από τη μηνύτρια ανέρχεται σε 100.000 ευρώ

Δεδικασμένη υπόθεση τοκογλυφίας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση που απασχόλησε την τοπική κοινωνία έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Δεκαπέντε χρόνια μετά, γυναίκα από την Πάτρα θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Η γυναίκα είχε κατηγορηθεί για ξέπλυμα χρήματος, τοκογλυφική πράξη διαρκείας από το 1998 μέχρι το 2003, κλοπή, παραποίηση και πλαστογράφηση συναλλαγματικών της μηνύτριας κλπ.

Η τοκογλύφος δάνειζε με 30% το μήνα ενώ είχε γίνει επ’ αυτοφώρω σύλληψή της τον Οκτώβριο 2003. Στην κατ’ οίκον έρευνα που έγινε στο σπίτι της είχε βρεθεί ατζέντα με πολλά ονόματα θυμάτων και ημερολόγιο συναλλαγών, πάνω από δέκα βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, ενώ την στιγμή της σύλληψής της είχε αποσπάσει μέσω εκβιασμού, κάρτα αναλήψεως από τη μηνύτρια.

Το 2011 στο Πενταμελές Εφετείο Πατρών κηρύχτηκε ένοχη για την πράξη της τοκογλυφίας κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση με ποινή φυλακίσεως 3 χρόνια.

Την Τετάρτη παραπέμπεται με την κατηγορία ότι από το 2001 μέχρι το 2003 με σκοπό να συγκαλύψει την πραγματική προέλευση των χρημάτων που είχε, απέκτησε περιουσία η οποία προερχόταν από τοκογλυφία. Το ποσό που είχε αποσπάσει από τη μηνύτρια ανέρχεται σε 100.000 ευρώ.

Εκείνη την περίοδο η κατηγορούμενη εργαζόταν ως γαζώτρια και είχε κατά δική της ομολογία δυνατότητα να δανείζει και να διευκολύνει οικονομικά διάφορους. Συγχρόνως έκανε αγορές και ανακαινίσεις ακινήτων. Αγόρασε δε και πολυτελές τζιπ αξίας 35.000 ευρώ.

Η μηνύτρια αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή της από το 2004. Υπέστη οικονομική και ψυχολογική καταστροφή. Απέκτησε δε υπέρογκα χρέη στο δημόσιο που μέχρι σήμερα αδυνατεί να εξοφλήσει.

Η μηνύτρια προσδοκά τόσο στην ηθική, όσο και στην χρηματική της αποζημίωση, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ. Η ενάγουσα ελπίζει στην εμφάνιση και των υπολοίπων θυμάτων των οποίων τα ονόματα υπήρχαν στην ατζέντα ώστε να βοηθηθεί η δικαιοσύνη στο έργο της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη υποστηρίζει σήμερα πως πουλάει ρίγανη στη λαϊκή για να ζήσει.

Πηγή: patrastimes.gr