Ρέντσι: «Εγώ έχασα, παραιτούμαι»

Gazzetta team
Ρέντσι: «Εγώ έχασα, παραιτούμαι»
Δήλωσε ότι έχει έναν κόμπο στο λαιμό - Κατήγγειλε τους πολιτικούς που χάνουν και προσποιούνται ότι δεν έγινε τίποτα.

Την ευθύνη για την ήττα στο δημοψήφισμα για την ιταλική συνταγματική αναθεώρηση ανέλαβε ο Ματέο Ρέντσι στην ομιλία του από το Παλάτσο Κίτζι μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, τα οποία δείχνουν νίκη του «Όχι» με ποσοστό περίπου 60%.

Ο Ρέντσι παραδέχθηκε ότι έχασε ο ίδιος και ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα το απόγευμα θα συγκαλέσει συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια θα μεταβεί στον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα για να υποβάλει την παραίτησή του. «Η εμπειρία μου ως επικεφαλής της κυβέρνησης σταματά εδώ», δήλωσε.

Στο διάγγελμά του, ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της ομιλίας είπε ότι δεν κατάφερε να πείσει την πλειοψηφία των πολιτών, δήλωσε συγκινημένος και με έναν κόμπο στο λαιμό, περήφανος για τους πολίτες που είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν, παραδεχόμενος ότι η νίκη του «Όχι» ήταν ξεκάθαρη.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του κ. Ρέντσι στους πολιτικούς που χάνουν και προσποιούνται ότι δεν έγινε τίποτα. Επέμεινε στις απόψεις που έθεσε υπό την κρίση των Ιταλών για τη συνταγματική αναθεώρηση, παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις του αποδοκιμάστηκαν από την πλειονότητα των πολιτών.

Ο Ματέο Ρέντσι ξεκαθάρισε δε ότι τώρα πια το στρατόπεδο του «Όχι» αναλαμβάνει την ευθύνη και κάλεσε όσους το στήριξαν να προχωρήσουν σε προτάσεις.

Πηγή: protothema.gr