«Αποκαλυπτήρια» από εβδομάδα για Τραμπ

Gazzetta team
«Αποκαλυπτήρια» από εβδομάδα για Τραμπ
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα με πολλούς υποψήφιους για μια θέση στη νέα κυβέρνησή του και, όπως είπε, αναμένει ότι θα μπορέσει να ανακοινώσει τα ονόματα των περισσότερων υπουργών του την επόμενη εβδομάδα

Ο Τραμπ, που θα αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιον θα επιλέξει για το υπουργείο Εξωτερικών. Για το υπουργείο Άμυνας πάντως φαίνεται ότι προτίμησε τον απόστρατο στρατηγό Τζέιμς Μάτις και θα ανακοινώσει επίσημα αυτόν τον διορισμό την Δευτέρα.

«Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους στην κυβέρνηση και πέρα από αυτήν. Θα τους δείτε σχεδόν όλους την επόμενη εβδομάδα», είπε ο μεγιστάνας σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Wall Street Journal, είπε ότι η νέα κυβέρνηση, αφού αναλάβει καθήκοντα θα προχωρήσει γρήγορα στη μεταρρύθμιση του φορολογικού, του ασφαλιστικού και του μεταναστευτικού. Οι βασικές προτεραιότητες θα είναι ο περιορισμός της παράνομης μετανάστευσης, η κατάργηση και η αντικατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος που προώθησε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πλήρωση της κενής θέσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εξήγησε.

Όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει την πρώτη ημέρα της θητείας του, ο Τραμπ είπε στο Fox News απάντησε ότι μπορεί να υλοποιήσει τη δέσμευσή του να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πηγή: newsbeast.gr