+slo-gun

Σκάνδαλα στα άδυτα της Μεγάλης Στοάς των Μασόνων (pics)

Σκάνδαλα στα άδυτα της Μεγάλης Στοάς των Μασόνων (pics)

Σκάνδαλα στα άδυτα της Μεγάλης Στοάς των Μασόνων (pics)

«Μαύρη τρύπα» ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ίντριγκα και πάθη για τα αξιώματα συνθέτουν την εικόνα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας που... φλέγεται.

Χρήματα που χάθηκαν μυστηριωδώς στους διαδρόμους του επιβλητικού κτιρίου της Αχαρνών, ένας λογιστής που ομολόγησε αλλά «καρφώνει» κι άλλους, ίντριγκα και πάθη για τα αξιώματα (που έχουν φτάσει έως τον Αρειο Πάγο) μεταξύ των υψηλόβαθμων συνθέτουν την εικόνα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας που... φλέγεται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, μετά από καταγγελίες μελών της, έγινε έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα άδυτα της στοάς των μασόνων, η οποία έφερε στο φως «μαύρη τρύπα» ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της ηθικής αυτουργίας σε βάρος του λογιστή της Στοάς και των συνεργατών του.

Ο λογιστής, έχει ήδη ομολογήσει την υπεξαίρεση ποσού 350.000 ευρώ, το οποίο υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε για να βοηθήσει κάποιους άλλους.

Μάλιστα, στις 12 Οκτωβρίου εκδόθηκε και απόφαση για κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και το Τεκτονικό Ιδρυμα.

Στην αίτησή τους οι τέκτονες υποστηρίζουν ότι η απάτη του λογιστή ήρθε στο φως μετά από έλεγχο που ανέθεσαν σε εταιρία ορκωτών λογιστών τον Νοέμβριο του 2015.

Η κατάχρηση «μαμούθ»

Οπως προέκυψε, τα ευρήματα των ορκωτών λογιστών ήταν απρόσμενα: «Εκπληκτοι από το μέγεθος του ελλείμματος, τον τρόπο και τη μέθοδο της κατάχρησης, ερωτήθηκαν οι ελεγκτές αν θα μπορούσε να γίνει αυτό αντιληπτό από τον μέσο συνετό εργοδότη. Η απάντηση που εδόθη ήταν ότι μόνο ο κάποιος ο οποίος είχε ιδιαίτερη γνώση, υποδομή και πρόσβαση στα βιβλία θα μπορούσε» αναφέρεται στην αίτηση.

Οταν ο λογιστής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, εκείνος όχι μόνο παραδέχτηκε ότι ευθύνεται, αλλά έδειξε κι άλλον υπάλληλο για προτροπή στην πράξη αυτή.

Το δικαστήριο στην απόφασή του επισημαίνει ότι πέραν του πρώτου ελέγχου που αποκάλυψε την τρύπα των 350.000 ευρώ, ο περαιτέρω έλεγχος έδειξε έλλειμμα ύψους 1.5 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν διπλοεγγραφές ως προς τις χορηγηθήσες υποτροφίες και λοιπά βοηθήματα ύψους 135.000 ευρώ, διπλοεγγαραφές δαπανών κλπ.

Οι διαμάχες για τα αξιώματα που έφτασαν στον Αρειο Πάγο

Εκτός από την οικονομική διαρροή, οι παροικούντες την Αχαρνών έχουν κι άλλα προβλήματα, αφού σε εξέλιξη βρίσκεται και μια σφαγή για τα αξιώματα η οποία περιλαμβάνει καταγγελίες για... μυστικές συνεδριάσεις, μεταμεσονύχτιες εκλογές και διαγραφές μελών.

Υψηλόβαθμοι αλληλοκατηγορούνται, ενώ οι διαμάχες τους έφτασαν ακόμη και στον Αρειο Πάγο.

Το πρώτο σκέλος του πολέμου που έχει ξεσπάσει στους κόλπους των τεκτόνων αφορά το Υπατο Συμβούλιο και την Εκλογή του Ραφαήλ Ντε Σιγούρα στον «ύπατο βαθμό», ο οποίος σύμφωνα με τις δικές του (τότε) καταγγελίες, απομακρύνθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες.

Επειτα από δικαστικές μάχες που διήρκεσαν περίπου μια δεκαετία, με απόφασή του ο Αρειος Πάγος τον δικαίωσε, κρίνοντας πως πρέπει να επιστρέψει στη θέση του «Υπατου Μεγάλου Ταξιάρχη» στο Υπατο Συμβούλιο του Σκωτικού Τύπου.

Το δεύτερο μέτωπο αφορά τη Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου του 2016 και τις εκλογές, αφού έριδα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη διοίκηση και κάποια μέλη.

Διαγραφές μελών, παράνομες συνελεύσεις, μεταμεσονύχτιες εκλογές και πολλά άλλα ακόμα καταγγέλλονται από μέλη που έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης των τελευταίων εκλογών.

Πηγή: thetoc.gr

Best of internet