Θλιβερές εικόνες στο πρωτοδικείο της Αθήνας

Gazzetta team
Θλιβερές εικόνες στο πρωτοδικείο της Αθήνας
Άθλιες υγειονομικές συνθήκες στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, στα δικαστήρια της Ευελπίδων - Επικίνδυνες συνθήκες για δικηγόρους, υπαλλήλους και αστυνομικούς - Σε όλα τα κτίρια υπάρχουν ποντίκια, αρουραίοι και κατσαρίδες - Φωλιές μέσα στις δικογραφίες, λείπουν κομμάτια από γυψοσανίδες της οροφής

Για τις άθλιες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας (δικαστήρια πρώην σχολής Ευελπίδων) οι οποίες είναι άκρως επικίνδυνες για την υγεία δικηγόρων, υπαλλήλων, αστυνομικών και γενικότερα όλων των πολιτών που βρίσκονται στο χώρο κάνει λόγο ο γιατρός του ΔΣΑ, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Γιαννούκος, σε έκθεση του η οποία παραδόθηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. "Οι συνθήκες καθαριότητας σε όλους τους χώρους και ειδικά στις τουαλέτες είναι άθλιες" επισημαίνεται στην έκθεση, προσθέτοντας πως απουσιάζουν τα στοιχειώδη για την ατομική υγιεινή των ανθρώπων (χαρτί υγείας, σαπούνι, αντισηπτικό).

Παράλληλα, στην έκθεση τονίζεται το σοκαριστικό γεγονός πως σε όλα τα κτίρια καθώς και τον προαύλιο χώρο του Πρωτοδικείου της Αθήνας υπάρχουν τρωκτικά (ποντίκια, αρουραίοι) και κατσαρίδες. Ιδίως όπως αναφέρεται μέσα σε ντουλάπες που υπάρχουν φάκελοι με δικογραφίες υπάρχουν φωλιές από κατσαρίδες!Η έκθεση καταλήγει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να φτιαχτούν οι τουαλέτες και να γίνει απεντόμωση των κτιρίων, των αιθουσών και του προαύλιου χώρου ενώ αναφέρει και σε κάποια κτίρια έχει διαβρωθεί το ταβάνι και λείπουν κομμάτια από γυψοσανίδες οροφής με αποτέλεσμα όταν βρέχει τα νερά να μπαίνου μέσα στα κτίρια!

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από πρωτοβουλία του ΔΣΑ υπήρξε λεπτομερής επιθεώρηση των χώρων του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολής Ευελπίδων) από τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ του ΔΣΑ καθώς και τον ιατρό του ΔΣΑ κ. Κωνσταντίνο Γιαννούκο. Κατά την διάρκεια της επιθεώρησης εντοπίστηκαν εστίες υγειονομικών κινδύνων αλλά και προβλήματα στις κτηριακές υποδομές του συγκροτήματος που θέτουν ζητήματα ασφαλείας.

Όλα τα παραπάνω αποτυπώθηκαν στην έκθεση του κ Γιαννούκου η οποία παραδόθηκε στον ΔΣΑ στις 11.11.2016. Άμεσα, η έκθεση εστάλη αρμοδίως στις 14.11.2016 στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στους Προϊστάμενους του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως γνωστοποιεί ο ΔΣΑ μετά από αυτό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γεώργιο Σάρλη, παρόντος του Προϊστάμενου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ελευθέριο Γεωργίλη.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΣΑ "αφού επιβεβαιώθηκαν οι διαπιστώσεις της Έκθεσης, κατέστη απολύτως σαφής ο επείγων και επιτακτικός χαρακτήρας επίλυσης του προβλήματος" και "το Υπουργείο δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί, διασφαλίζοντας τα αναγκαία κονδύλια, η δε Διοίκηση του Πρωτοδικείου δεσμεύθηκε να τα αξιοποιήσει προς το σκοπό επίλυσης των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της".

Πηγή: newsit.gr