Σε κλίμα συναίνεσης η πρώτη συνάντηση Ιερώνυμου-Γαβρόγλου

Gazzetta team
Σε κλίμα συναίνεσης η πρώτη συνάντηση Ιερώνυμου-Γαβρόγλου
«Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε κλίμα ειλικρίνειας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος - «Θα χρησιμοποιήσουμε την πείρα της Εκκλησίας στο μάθημα των Θρησκευτικών», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου με τον νέο υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή συζητήθηκε , όπως ήταν φυσικό το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας.

Ο κ. Γαβρόγλου, κινήθηκε σε αντισυγκρουσιακή γραμμή στο πνεύμα του διαλόγου . Τα επόμενα βήματα θα ξεκινήσουν με αφετηρία τα όσα συμφωνήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το μάθημα των θρησκευτικών εφέτος θα διδαχθεί από τα βιβλία που έχουν διανεμηθεί στους μαθητές . Οι δύο επιτροπές , Πολιτείας και Εκκλησίας θα πραγματοποιήσουν διάλογο σε κλίμα ειλικρινείας και τα συμπεράσματα θα αποτυπωθούν στα νέα βιβλία θρησκευτικών που θα διανεμηθούν στους μαθητές από την ερχόμενη χρονιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετά το τέλος της συνάντησης είπε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε κλίμα ειλικρίνειας, ενώ ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε την πείρα της Εκκλησίας στο μάθημα των Θρησκευτικών».

Πηγή: protothema.gr