Είναι Καλά Ο Πρωθυπουργός;

Gazzetta team
Είναι Καλά Ο Πρωθυπουργός;
Αυτό δεν είναι ένα αστείο post, ούτε στοχεύει να λοιδορήσει ή να κοροϊδέψει. Γράφει ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Πριν από λίγες ώρες έπαψα να το βρίσκω αστείο το θέμα, και πλέον η ανησυχία μου είναι αληθινή.

Έχετε δει, υποθέτω, εικόνες και στιγμιότυπα από τη σημερινή επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

obama_tsipras_03

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν, για να το πω κομψά, ράθυμος και νωχελικός.

όταν πας να χασμουρηθείς και σε κοιτάει ο πλανητάρχης pic.twitter.com/0LzjQDTWZj

— DimmanP (@DimmanP) November 15, 2016

Η αμήχανη στάση και συμπεριφορά του σχολιάστηκαν αρνητικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, βεβαίως. Εδώ που τα λέμε, συμβαίνει σε πολλές υψηλού επιπέδου συναντήσεις του.

obama_tsipras2

Το πιο ανησυχητικό σύμπτωμα, όμως, και το πιο αλλόκοτο, εμφανίστηκε και στις δηλώσεις των δύο ανδρών κατά την κατ' ιδίαν συνάντησή τους, και στη συνέντευξη τύπου αργότερα. Υποθέτω το έχετε δει το βίντεο. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, εντελώς ανεξήγητα και ξαφνικά, άρχισε να μιλάει ελληνικά με αγγλική προφορά.

Καταλαβαίνω ότι η πρώτη, ενστικτώδης αντίδραση σε ένα τέτοιο ακατανόητο θέαμα είναι το γέλιο και η κοροϊδία. Να το δείξεις στους φίλους σου και να γελάσετε. Το καταλαβαίνω αυτό. Το συμμερίζομαι. Ωστόσο, σε δεύτερη ανάγνωση εγώ δεν το βρίσκω και πολύ αστείο.

Διαβάστε εδώ για ένα πράγμα που λέγεται "Foreign Accent Syndrome". Είναι ένα πολύ σπάνιο και περίεργο σύνδρομο που πλήττει κυρίως ασθενείς που έχουν πάθει εγκεφαλικό, ή έχουν υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα, ή πάσχουν από ψυχικές παθήσεις. Το βασικό σύμπτωμα είναι ότι ξαφνικά αρχίζουν να μιλάνε με ξένη προφορά.



Φυσικά, δεν λέω ότι ο πρωθυπουργός της χώρας πάσχει από αυτό το πολύ σοβαρό σύνδρομο. Δε γίνονται διαγνώσεις από το YouTube, φαντάζομαι ότι υπάρχουν πολύ πιο πιθανά ενδεχόμενα, όπως για παράδειγμα ότι αποφάσισε να μιλάει και να συμπεριφέρεται σήμερα έτσι επίτηδες, για πλάκα. Πολύ πιο πιθανό. Αλλά εσείς δεν το βρίσκετε περίεργο; Πώς εξηγείται; Τι συμβαίνει;
Είναι καλά;

Πηγή georgakopoulos.org