Οι Αμερικανοί ανέτρεψαν τα σχέδια της ΕΛΑΣ για τον Ομπάμα

Gazzetta team
Οι Αμερικανοί ανέτρεψαν τα σχέδια της ΕΛΑΣ για τον Ομπάμα
«Εκρηκτικό» κλίμα ανασφάλειας επικρατεί στην Αθήνα μετά την επίθεση στην γαλλική πρεσβεία και την απειλητική προκήρυξη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

«Εκρηκτικό» κλίμα ανασφάλειας επικρατεί στην Αθήνα μετά την επίθεση στην γαλλική πρεσβεία και την απειλητική προκήρυξη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, λίγα μόλις 24ωρα πριν την έλευση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που συμμετέχουν σε συσκέψεις που γίνονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βλέπουν τα σύννεφα γύρω από την επίσκεψη Ομπάμα να πυκνώνουν επικίνδυνα, με αποκορύφωμα τις χθεσινές απειλές των «Πυρήνων της Φωτιάς» ότι πρέπει «το σαμποτάζ της επίσκεψης να γίνει η αρχή της δημιουργίας ενός οργανωμένου αναρχικού κινήματος για την εδώ και τώρα καταστροφή του κράτους και της εξουσίας». Είχαν προηγηθεί η επίθεση με χειροβομβίδα στην «καρδιά» της Αθήνας, τα καλέσματα του αντιεξουσιαστικού χώρου για ξεσηκωμό και η επιστολή Γιωτόπουλου για ασύλληπτα μέλη της «17 Νοέμβρη».

Η πρώτη κίνηση των Αμερικανών, οι οποίοι κάθε ημέρα αιφνιδιάζονται και από κάποιο νέο δεδομένο, ήταν να ζητήσουν την ακύρωση της ανοιχτής ομιλίας Ομπάμα στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται τυχόν προσπάθεια νέας τρομοκρατικής επίθεσης τα επόμενα 24ωρα, καθώς θεωρούν ότι η χρονική συγκυρία (λόγω της έλευσης του Αμερικανού προέδρου) αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους τρομοκράτες που ξέρουν ότι αν καταφέρουν κάτι τέτοιο η ενέργειά τους θα έχει παγκόσμια απήχηση.

Οι ανήσυχοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, αρμόδιοι για θέματα ασφαλείας, ζητούν επιτακτικά από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ μυστικότητα και άμεσο επανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να μη γνωρίζει κανείς το πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα κατά την παρουσία του στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό η ανοιχτή ομιλία στην Πνύκα, για την οποία είχε παραχωρηθεί ο χώρος από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ακυρώθηκε. «Νέα δεδομένα, νέος σχεδιασμός», λένε ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εννοώντας ότι η τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία της Γαλλίας και οι απειλές των «Πυρήνων της Φωτιάς» αλλάζουν άρδην τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας.

«Η ομιλία στην Πνύκα διέρρευσε από πολύ νωρίς, πράγμα που ούτως ή άλλως θεωρούνταν εξαιρετικά κακό από τους Αμερικανούς αξιωματούχους για λόγους ασφαλείας. Ενδεχομένως να ακυρωνόταν και χωρίς να γίνει η τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική πρεσβεία, που σίγουρα έπαιξε, όμως, ρόλο στην απόφαση ακύρωσης. Οι Αμερικανοί ζητούν απόλυτη μυστικότητα από εμάς και μέτρα ασφαλείας που δεν θα τα γνωρίζει κανείς, συνεπώς ούτε και ο εν δυνάμει εχθρός», λέει χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα προτιμήσουν να γίνει η ομιλία σε κάποιον κλειστό χώρο (για παράδειγμα στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στη λεωφόρο Συγγρού), ο οποίος θα είναι απόλυτα ελεγχόμενος. Οι Αρχές γνώριζαν ότι την ώρα της ομιλίας μπορεί να βρίσκονται σε εξέλιξη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που ανεξάρτητα του αν θα πραγματοποιούνται σε μεγάλη απόσταση δημιουργούν στους Αμερικανούς κλίμα ανασφάλειας.

Επίσημες πηγές ανέφεραν ότι η ακύρωση της ομιλίας που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη οφείλεται στις προβλέψεις για κακοκαιρία… Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι επρόκειτο για μία πολύ καλά οργανωμένη ομιλία που θα μπορούσε να γίνει ακόμα και υπό βροχή με αποτέλεσμα το μυαλό των περισσοτέρων στην ΕΛ.ΑΣ. να πηγαίνει στους λόγους ασφαλείας.

Χθες, συνεχίστηκαν οι συσκέψεις στου υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο μικροσκόπιο μπήκε το απόσπασμα της προκήρυξης των «Πυρήνων της Φωτιάς» (με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι της Εισαγγελέως Εφετών κ. Γεωργίας Τσατάνη), στο οποίο γίνεται αναφορά στην επίσκεψη Ομπάμα:

«Η φιέστα της εξουσίας θα μετατρέψει την Αθήνα σε μία πόλη υπό στρατιωτική κατοχή, με χιλιάδες μπάτσους στους δρόμους να επιβάλλουν την ισχύ του καθεστώτος. Οι αναρχικοί, ως ο μόνος εσωτερικός εχθρός της εξουσίας, μπορούμε να γίνουμε ο καταλύτης της σύγκρουσης και να τους χαλάσουμε τη γιορτή... Μπορούμε να τους επιστρέψουμε ελάχιστη από τη βία που ασκούν καθημερινά πάνω μας... (…) Όμως η οργάνωση επιθέσεων και συγκρούσεων, κατά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, δεν θέλουμε να περιοριστεί σε μια περιστασιακή εκτόνωση, περιμένοντας την επόμενη διαδήλωση, την επόμενη απεργία, τον επόμενο πόλεμο... Το σαμποτάζ της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου μπορεί να είναι η αρχή της δημιουργίας ενός οργανωμένου αναρχικού κινήματος, με σκοπό την επίθεση στο εδώ και τώρα και την καταστροφή του κράτους και της εξουσίας. Εμείς θέλουμε να ξαναβάλουμε τη λέξη «αναρχία» στα στόματα, στην καρδιά και στο μυαλό μας».

Το βάρος της πληροφόρησης για τυχόν προσπάθεια νέας τρομοκρατικής ενέργειας (ακόμα και αιματηρής) αλλά και της παρακολούθησης υπόπτων πέφτει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα ενεργοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουν προκειμένου οι δύο πιο ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις, η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» να μην καταφέρουν να χτυπήσουν εκ νέου το επόμενο διάστημα. Για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία δεν είχε υπάρξει μέχρι χθες ανάληψη ευθύνης αλλά οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν αυτό να γίνει άμεσα, προκειμένου οι δράστες να δημιουργήσουν κλίμα ενόψει της έλευσης του Αμερικανού προέδρου. Η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και η «ΟΛΑ» διαθέτουν ασύλληπτα μέλη με μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να δράσουν σε καλά φυλασσόμενες περιοχές.

Ενδεικτικό είναι το πώς περιγράφουν οι τρομοκράτες το χτύπημα στην οδό Ιπποκράτους, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα της κ. Τσατάνη:

«Οι σύντροφοι του πυρήνα μας αναζήτησαν και εντόπισαν την εισαγγελέα και το σπίτι της. Επειδή έμενε σε πολυκατοικία και υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστούν άσχετοι άνθρωποι απ' το στόχο μας επιλέξαμε να τοποθετήσουμε εκρηκτικό μηχανισμό μέτριας ισχύος με 3kg εκρηκτικής ύλης και διπλό σύστημα χρονοκαθυστέρησης (…) Οι σύντροφοι που τοποθέτησαν τη βόμβα, αφού επιβιβάστηκαν στο όχημα διαφυγής, πραγματοποίησαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και απομακρύνθηκαν από την περιοχή».

Προκήρυξη μίσους

Επίθεση στην Εισαγγελέα Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη και τη Νέα Δημοκρατία εξαπολύουν οι «Πυρήνες της Φωτιάς» σε ένα κείμενο στο οποίο βάλλουν συνολικά κατά της Δικαιοσύνης και των αποφάσεών της.

Οι τρομοκράτες χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ως τον «σταυροφόρο εναντίον των αναρχικών». Στο σημείο που αναφέρουν γιατί επέλεξαν την κ. Τσατάνη ως στόχο γράφουν:

«Είχε μεριμνήσει κι αυτή για τη διευκόλυνση-κουκούλωμα του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Πρόθυμη να εξυπηρετήσει την παράταξη της Ν.Δ. θάβοντας στα αζήτητα την υπόθεση του σκανδάλου των εξοπλιστικών του πρώην υπουργού Αμύνης και προέδρου της Ν.Δ. Β. Μεϊμαράκη. Σε αντάλλαγμα των υπηρεσιών της, τόσο ο άντρας της, όσο και η κόρη της προωθήθηκαν και πολιτεύτηκαν με τη Ν.Δ. με παταγώδη όμως αποτυχία. Συνένοχη, για τη συνέχιση του δικαστικού πραξικοπήματος της ομηρίας της Εύης Στατήρη, συζύγου του Γ. Τσάκαλου, μέλους της Σ.Π.Φ. Ένας εκβιασμός των δικαστικών αρχών εναντίον συγγενικών προσώπων των συντρόφων μας, με σκοπό τους να τους καθυποτάξουν και να τους εκδικηθούν. Η εισαγγελέας Γ. Τσατάνη είχε κρίνει ως απαράδεκτη την αίτηση αποφυλάκισης της Εύης (που τελικά κέρδισε την ελευθερία της, μετά από απεργία πείνας)».

Δεν σταματούν, όμως, στην κ. Τσατάνη και επιτίθενται και σε άλλους δικαστικούς:

«Μέλος της εγκληματικής οργάνωσης του παραδικαστικού κυκλώματος που καλύπτει τα ίχνη μεγαλοεπιχειρηματιών που ευθύνονται για την οικονομική δικτατορία. Με διευθυντικά στελέχη του κυκλώματος την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (εκλεκτή και συντοπίτισσα του Χ. Αθανασίου) Ευτέρπη Κουτζαμάνη και τον πρώην προϊστάμενο εισαγγελέα Εφετών (γνωστό και ως “παναθηναϊκάκια” από τις συνομιλίες του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά) Ισίδωρο Ντογιάκο, η Tσατάνη απέσπασε τη δικογραφία Βγενόπουλου και την απενεργοποίησε αρχειοθετώντας την».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη βομβιστική ενέργεια με στόχο την κ. Τσατάνη το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει αυξήσει τους αστυνομικούς-συνοδούς όλων των δικαστικών που έχουν χειριστεί ή χειρίζονται υποθέσεις της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Έχουν, μάλιστα, δοθεί ρητές εντολές να μην ανοίγουν δέματα, χωρίς να είναι σίγουροι για το ποιος είναι ο αποστολέας.


Πηγή: thetoc.gr