Καταδίκη άνεργου επειδή δεν χτύπησε εισιτήριο σε λεωφορείο (vids)

Gazzetta team
Καταδίκη άνεργου επειδή δεν χτύπησε εισιτήριο σε λεωφορείο (vids)
Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης εντοπίστηκε από ελεγκτές χωρίς εισιτήριο και η υπόθεση κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες. Βράζουν οι μάρτυρες υπεράσπισης...

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα μέλη της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών ως ένδειξη συμπαράστασης σε άνεργο ο οποίος καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, επειδή δεν είχε κόψει εισιτήριο το 2011 και είχε διαπληκτιστεί με ελεγκτές του ΟΑΣΘ. Η υπόθεση του ανέργου, σύμφωνα με την επιτροπή Δυτικών Συνοικιών, έχει ως εξής: «Στις 11/5/11, ο άνεργος Β.Κ ο οποίος έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στη Θεσσαλονίκη (αν και είχε επιδείξει την κάρτα ανεργίας του)...

Απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στη χυδαία συμπεριφορά των ελεγκτών ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου Β.Κ στο Α.Τ. Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι. Ο άνεργος-επιβάτης υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ οι οποίοι εκδικητικά κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Το θράσος των ελεγκτών ήταν τέτοιο που κατάθεσαν μήνυση και στον συνεπιβάτη που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης. Η μήνυση του άνεργου Β.Κ δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο (!), αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της τυφλής “δικαιοσύνης”».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κεφαλάς, μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση, υποστηρίζει ότι οι ελεγκτές τράβηξαν τον επιβάτη σε μια γωνία και δεν τον άφησαν να κατέβει. Επίσης δηλώνει, πως ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον ΟΑΣΘ τους είπε χαρακτηριστικά ότι ''δεν ξέρετε με ποιον πάτε να τα βάλετε. Πληρώστε το πρόστιμο'', ενώ εκείνοι ανταπάντησαν ότι δεν είναι δυνατόν για την περίπτωση όπως αυτή, ενός ανέργου, να υπάρχει δίωξη.

Στη συνέχεια, ο Άγγελος Φουρνοτζής από την Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών, τόνισε ότι η Επιτροπή έχει έρθει σε επαφή και με άλλες συλλογικότητες για ζητήματα δωράν μετακίνησης ανέργων και επίσης παλεύουν ώστε ο ΟΑΣΘ να γίνει δημόσια συγκοινωνία και να εξαλειφθούν φαινόμενα άσχημης συμπεριφοράς ελεγκτών.

Πηγή: thestival.gr