«Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα για Φίλη»

Gazzetta team
«Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα για Φίλη»
“Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια. Την κεφαλή του Φίλη, γιατί αλλιώς θα έχετε πόλεμο με την Εκκλησία”, αναφέρει η Αυγή.

Για «εκβιασμό» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την αποπομπή του Νίκου Φίλη κάνει λόγο η «Αυγή» σε δύο επώνυμα άρθρα της, στην πρώτη και τελευταία σελίδα της εφημερίδας.

Με τίτλο «Ιερές αγελάδες» η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο ότι εκβίασε τον πρωθυπουργό για την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, χαρακτηρίζοντάς τον «γαλάζιο άνθος της ακροδεξιάς». «Ο πλήρως μεταλλαγμένος αρχιεπίσκοπος μετατράπηκε οριστικά στο «γαλάζιο άνθος» της διασταύρωσης της κοινωνικής ακροδεξιάς (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.ά.) με την οικονομική Ακροδεξιά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και την "πνευματική" του Σεραφείμ, του Άνθιμου και του Αμβρόσιου. Η κουρντισμένη στο έπακρο απειλητική ρητορεία όλων αυτών εναντίον της «προβληματικής» Αριστεράς δεν είναι προσωρινής φύσεως, όπως φαντάζονται ορισμένοι. Εκπορεύεται από τις εκλεκτικές συγγένειες της δεσποτοκρατίας με το καταστροφικό παρελθόν της Νεοδεξιάς και στοχεύει στην νεκρανάσταση της στο άμεσο μέλλον», αναφέρει ο αρθρογράφος.

Παράλληλα, σε άρθρο του Θ. Καρτερού με τίτλο “ο Φίλης και οι φιλικοί” αναφέρεται ότι η αποπομπή Φίλη ήρθε μετά την “πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση του αρχιεπισκόπου”. Μια επίθεση στην οποία μπαίνουν επίθετα όπως “αήθης, προσβλητική, σκοταδιστική και εκβιαστική”.

Σε ότι αφορά στον στόχο της επίθεσης κατά το άρθρο ήταν σαφής: “Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια. Την κεφαλή του Φίλη, γιατί αλλιώς θα έχετε πόλεμο με την Εκκλησία”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρετα, ο πρωθυπουργός εν μέσω μάχης με τη διαπλοκή, αλλά και των μαχών στο προσφυγικό, την αξιολόγηση και το χρέος “βρέθηκε μπροστά στην απειλή σύγκρουσης με μια αναχρονιστική, μισαλλόδοξη, φανατική, αλλά με μεγάλη επιρροή Ιεραρχία. Έτοιμη να κηρύξει τζιχαντ στο σύνολο της κυβέρνησης”.


Πηγή: thetoc.gr