10+1 συμβουλές για λιγότερη κατανάλωση καυσίμων στο Ι.Χ

Gazzetta team
10+1 συμβουλές για λιγότερη κατανάλωση καυσίμων στο Ι.Χ
Το θέμα της κατανάλωσης είναι τεράστιο ακόμα και στα νέα -οικονομικά- diesel. Δείτε πως θα πετύχετε τα νούμερα που δίνει ο κατασκευαστής

Το θέμα της κατανάλωσης βενζίνης είναι τεράστιο. Οχι μόνο γιατί επιβαρύνει την τσέπη μας αλλά και το περιβάλλον. Κάνοντας οικονομία στο καύσιμο λοιπόν, προστατεύουμε και τον αέρα που αναπνέουμε.

Αφήστε κατά μέρους τα trip computers. Για να υπολογίσετε πόσο καίει το Ι.Χ σας θα πρέπεί να γεμίσετε το τεπόζιτο, να μηδενίσετε το μερικό χιλιομετρητή, να καταναλώσετε το καύσιμο και αφού ξαναφουλάρετε το τεπόζιτο να διαιρέσετε τα χιλιόμετρα που διανύσατε δια τα λίτρα που βάλατε στο τεπόζιτο.

Διαβάστε παρακάτω πως θα μειώσετε μέχρι και 30% δραστικά την κατανάλωση του αυτοκινήτου σας:

1.Αφήνετε μεγάλη απόσταση από τον μπροστινό σας! Δεν το πιστεύετε αλλά έτσι μπορείτε να υπολογίσετε με άνεση την σωστή ταχύτητα ανά πάσα στιγμή και να μειώσετε τα άσκοπα φρεναρίσματα και επιταχύνσεις που ανεβάζουν τον λογαριασμό. Θα είστε παράλληλα και πιο χαλαροί στην οδήγηση αλλά και πιο ασφαλείς

2. Μην οδηγείτε απότομα. Μειώστε τις άχρηστες επιταχύνσεις ή και τα φρεναρίσματα. Τα αυτοκίνητα καίνε λιγότερο όταν βρίσκονται σε σταθερή όχι απαραίτητα χαμηλή, ταχύτητα.

3. Αν έχει πολλή κίνηση ή το φανάρι διαρκεί πολύ ώρα, σβήστε τον κινητήρα.

4. Ξαλαφρώστε! Βγάλτε από το πορτ μπαγκάζ τα άχρηστα αντικείμενα που μεταφέρετε και πολλές φορές ξεπερνούν το βάρος ενός επιβάτη. Το βάρος αυξάνει την κατανάλωση.

5. Ανοίχτε τα παράθυρα, κλείστε τον κλιματισμό όταν δεν είναι απαραίτητος. Τα συστήματα αυτά επιβαρύνουν την κατανάλωση.

6. Χρησιμοποιείστε το σωστό λάδι. Πολλοί μηχανικοί, προτείνουν λάδια διαφορετικής πυκνότητας. Μπορεί να έχουν δίκιο αν ο κινητήρας έχει συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά το γεγονός είναι ότι ένα πιο σφιχτό λάδι, ζορίζει περισσότερο τον κινητήρα ο οποίος ως αποτέλεσμα καίει περισσότερο καύσιμο.

7. Οργανώστε την ημέρα σας. Ειδικά για όσους ή όσες έχουν αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού είναι σημαντικό να σχεδιάζουν τις επισκέψεις στα καταστήματα ή τις υπηρεσίες ώστε να γίνονται με μία έξοδο.

8. Μοιραστείτε το αυτοκίνητο. Γνωρίζουμε ότι ακούγεται πολύ …ευρωπαϊκό αλλά αν ένας συνάδελφός μένει κοντά σας, είναι απόλυτα λογικό την μία εβδομάδα να σας πηγαινοφέρνει αυτός στο γραφείο και την επόμενη εσείς. Γλυτώνετε καύσιμο, έχετε παρέα, τι άλλο θέλετε;

9. Διατηρείτε το αυτοκίνητό σας σε σωστή μηχανική κατάσταση.Πότε κοιτάξατε την πίεση των ελαστικών για τελευταία φορά; Αν έχουν λιγότερη πίεση, δυσκολεύουν την κίνηση του αυτοκινήτου.

10. Βάλτε καινούργιο φίλτρο αέρα. Κοστίζει ελάχιστα, μπορείτε να αλλάξετε μόνοι σας και θα διαπιστώσετε ότι ο κινητήρας θα «αναπνέει» πολύ καλύτερα, και άρα θα καίει λιγότερο. Αν ζείτε στην πόλη ή σε περιοχή με πολύ σκόνη, η αλλαγή πρέπει να γίνεται συχνότερα απ’ότι λέει ο κατασκευαστής

+1

Κοιτάξτε την εξάτμιση, αν έχει τρύπες ή κάνει θόρυβο, τότε έχει επίδραση και στο πορτοφόλι σας. Η έκδοση κάρτας καυσαερίων είναι ο ευκολότερο τρόπος για να δείτε αν ο κινητήρας δουλεύει «ρολόι». Αν ναι, τότε «καίει» και όσο καύσιμο πρέπει.

Πηγή: thetoc.gr