Με ψεύτικο όπλο & διακοσμητική χειροβοβίδα λήστεψε 3 τράπεζες

Gazzetta team
Με ψεύτικο όπλο & διακοσμητική χειροβοβίδα λήστεψε 3 τράπεζες
Με την απειλή… διακοσμητικής χειροβομβίδας-αναπτήρα και ενός πιστολιού κρότου, 38χρονος είχε ληστέψει τρεις τράπεζες και ένα κοσμηματοπωλείο

Με την απειλή… διακοσμητικής χειροβομβίδας-αναπτήρα και ενός πιστολιού κρότου, ένας 38χρονος είχε ληστέψει τρεις τράπεζες, ένα κοσμηματοπωλείο, ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος.

Τελικά συνελήφθη από τις… κάμερες ιδιοκτήτη καταστήματος αγοράς χρυσού!

Το πρωί της Δευτέρας, προσποιούμενος τον πελάτη μπήκε στο κοσμηματοπωλείο στην οδό Βουλής στο κέντρο της Αθήνας, με την απειλή του… όπλου, ακινητοποίησε την υπάλληλο και τις έδεσε τα χέρια μα πλαστικά δεματικά (tire up). Στη συνέχεια άρπαξε περίπου 1.600 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Οι κινήσεις του όμως έγιναν αντιληπτές από τον ιδιοκτήτη που βρισκόταν σε διπλανό γραφείο και τον έβλεπε από τις κάμερες ασφαλείας. Κατά την διαφυγή του τον ακολούθησε και με την συνδρομή πολιτών και αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στην οδόΚαραγιώργη Σερβίας και να τον συλλάβουν.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι κρότου με αβολίδωτα φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, ο διακοσμητικός αναπτήρας-χειροβομβίδα, τα χρήματα της ληστείας και δύο κινητά τηλέφωνα. Σε νάιλον τσάντα βρέθηκαν και τα κοσμήματα (σταυροί και δακτυλίδια) αξίας περίπου 70.000 ευρώ, που είχε αποσπάσει από το κατάστημα, τα οποία παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Στο σπίτι του βρέθηκαν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας, ένα σπρέι πιπεριού, αβολίδωτα φυσίγγια και είδη ρουχισμού και… μεταμφίεσης.

Από την αστυνομική έρευνα αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής διαπιστώθηκε η συμμετοχή του σε πέντε ληστείες. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί όπλων οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: thetoc.gr