Θολή εικόνα στα κανάλια της επόμενης ημέρας

Gazzetta team
Θολή εικόνα στα κανάλια της επόμενης ημέρας
Πώς θα είναι η μεταβατική περίοδος;

Θολό είναι το τοπίο για τα κανάλια της επόμενης ημέρας, μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά. Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει τη Δευτέρα νομοσχέδιο για την προσωρινή μεταβατική περίοδο του τηλεοπτικού τοπίου, κίνηση που προκαλεί σκεπτικισμό στις τάξεις των καναλιών.

Η κυβέρνηση αναμένεται να εκδώσει βεβαιώσεις προσωρινής λειτουργίας «για όσους σταθμούς λειτουργούσαν προ του διαγωνισμού και για όσους πήραν μέρος σε αυτόν ανεξαρτήτως αν υπερθεματίστηκαν ή όχι» αποσαφηνίζουν κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρουν τα Νέα Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση επινόησε τη φόρμουλα αυτή για να πιέσει οικονομικά τα κανάλια, επιβάλλοντάς τους αυξημένα τέλη χρήσης συχνότητας και αριθμό εργαζομένων. Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά θα μπορούν να εκπέμπουν και νέοι παίκτες αρκεί να τηρούν αυτές τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πηγές με νομική και πολιτική πείρα η λύση αυτή είναι νομικώς ανέφικτη. «Θα παγιδευτούν διπλά αν επιχειρήσουν κάτι τέτοιο» εκτιμούν. «Αφενός θα αναγνωρίσουν έτσι εμμέσως τη νομιμότητα των ήδη λειτουργούντων σταθμών. Και αφετέρου δεν θα μπορούν να δώσουν καμία εγγύηση στους επίδοξους καναλάρχες. Πώς θα τους πείσουν να κάνουν επένδυση τόσων εκατομμυρίων σε καθεστώς τόσο μεγάλης νομικοπολιτικής ανασφάλειας;».

Οι νέοι παίκτες

Οι καινούργιες εξελίξεις δεν ανακόπτουν τους σχεδιασμούς των δύο επιχειρηματικών σχημάτων που προστέθηκαν στο τοπίο.

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει κάνει μια κίνηση για να εισέλθει στο χώρο των ηλεκτρονικών μίντια και αναμένει τις εξελίξεις. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση στα σχέδιά του για την ώρα» λένε κύκλοι περί τον εφοπλιστή.

Το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη διαβεβαιώνει ότι «δεν σταματούμε την υλοποίηση των σχεδιασμών που έχουν γίνει και περιμένουμε να δούμε τη Δευτέρα τη νέα πρόταση νόμου της κυβέρνησης».

Η πλευρά Καλογρίτσα εμφανίζεται αποστασιοποιημένη. «Το θέμα δεν απασχολεί αυτή τη στιγμή τον Γιάννη Καλογρίτσα» αποσαφηνίζουν συνεργάτες του.


Πηγή: tovima.gr